Παν-ομογενειακό Συνέδριο στην Αθήνα για την επιστολική ψήφο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Διεθνές επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα «Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού», προγραμματίζει για το Φθινόπωρο του 2021, στην Αθήνα, το Hellenic Congress of America, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ομογενειακών  Οργανώσεων από όλο τον κόσμο, με  τη συνεργασία  του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και την συμπαράσταση του Προέδρου του κ. Διονύση Πασχάλη. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν, επίσης, και εκπρόσωποι πολιτικών και επιστημονικών φορέων.

Η ακριβής ημερομηνία του Επιστημονικού Συνεδρίου καθώς και ο τόπος που θα πραγματοποιηθεί δεν έχουν ανακοινωθεί καθώς θα εξαρτηθούν από την πορεία της Πανδημίας του Κοροναϊού, όπως διευκρίνησε στην Panhellenic Post ο Πρόεδρος κ. Νίκος Αποστολόπουλος. «Δεδομένων των συνθηκών που θα διαμορφωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2021, εγκαίρως θα ανακοινώσουμε την ακριβή ημερομηνία καθώς και τον συγκεκριμένο χώρο όπου θα διεξαχθεί το Συνέδριο», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Εάν οι υγειονομικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του ΄21, τότε το Συνέδριο θα αναβληθεί, αλλά σε καμία περίπτωση θα ματαιωθεί».

To Hellenic Congress of America

To Hellenic Congress of America (HECA) αποτελεί ομογενειακό κίνημα από τη βάση. Ιδρύθηκε το 2017. Συμμετέχουν Ομογενείς από τον επιστημονικό και επιχειρηματικό κόσμο. Σκοποί του είναι να ενώσει και να εμπνεύσει τους Έλληνες και Φιλέλληνες της Αμερικής. Συμμετέχει στη χάραξη Στρατηγικής για τον Απόδημο Ελληνισμό, για την αξιοποίηση της πνευματικής, επιστημονικής και επιχειρηματικής προσφοράς του Απόδημου Ελληνισμού τόσο τοπικά, όσο και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που προωθεί είναι: -Η καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού,-η ίδρυση Ελληνικού Ομογενειακού Ταμείου Παιδείας, και η διεκδίκηση από κοινού με άλλες ομογενειακές οργανώσεις του δικαιώματος συμμετοχής των ομογενών από τον τόπο διαμονής τους στις Ελληνικές εκλογές με επιστολική ψήφο.

Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου

Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Μνημείου Αλεξάνδρου ιδρύθηκε το 1992 με την πρόθυμη συμβολή των Παμμακεδονικών Οργανώσεων όλου του κόσμου και τη γενναιόδωρη συμμετοχή της Ελληνικής Πολιτείας. Διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο στην Αμερική, με έδρα τη Νέα Υόρκη και 9μελή Εκτελεστική Γραμματεία στην Ελλάδα με έδρα την Κατερίνη. Οι στόχοι του Ιδρύματος είναι αποκλειστικά κοινωφελείς, πνευματικοί, κοινωνικοί, καλλιτεχνικοί και πολιτιστικοί. Επίσης, η διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας, του πολιτισμού, της εθνικής ταυτότητας και των παραδόσεων του ελληνισμού, όπως είναι και η διοργάνωση συνεδρίων, συμποσίων, σεμιναρίων, εκθέσεων ζωγραφικής, γλυπτικής, βιβλίων και άλλων μορφών καλλιτεχνικών και πνευματικών θεμάτων.

(www.panhellenicpost.com)