Ξεκίνησαν οι εργασίες για το γηροκομείο στην Ιμβρο με δαπάνη του Πατριάρχη

ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ), ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Τον Ιούλιο κατά την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ανακοίνωσε από το ναό του Αγίου Γεωργίου στο χωριό του Αγιοι Θεόδωροι ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία και την δαπάνη προσωπικά για ανέγερση Στέγης Ηλικιωμένων στην Ιμβρο.

Συγκεκριμένα, μετά τον Μέγα Εσπερινό, που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ιμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, υποδέχθηκε με θερμούς λόγους το νέο ποιμενάρχη της νήσου στο χωριό του.

Ανάμεσα στα άλλα είχε πει πως «έχεις ωραία σχέδια και προγράμματα, τα οποία ευχόμεθα να σε αξιώσει ο Αρχιποίμην και Δομήτωρ της Εκκλησίας Χριστός να τα πραγματοποιήσης εις το ακέραιον. Εχεις ένα όραμα διά το μέλλον της Ιεράς Μητροπόλεως Ιμβρου και Τενέδου. Και ήδη έβαλες την χείρα επί το άροτρον, και αμέσως άρχισες να οργώνης τον αγρόν αυτής με προοπτικήν, με αισιοδοξίαν, με ελπίδα ‘ταχ’ αύριον έσετ’ άμεινον’, κυρίως δε με πίστιν βαθείαν και προσευχήν θερμήν προς τον Κύριον του αμπελώνος.

Αγκάλιασες με στοργή τα νειάτα, τα παιδιά μας, το αύριον των νησιών μας. Ομως δεν παρημέλησες και το γήρας, τους πρεσβυτέρους αδελφούς μας, και κυρίως αυτούς που δεν έχουν στενούς συγγενείς και είναι μόνοι εις την ζωήν, μόνοι εις τον κόσμον, και εξήγγειλες, αδελφέ, φιλοστόργως και δι’ αυτούς, την ίδρυσιν Γηροκομείου. Τούτο ήτο και ιδικόν μου όνειρον και σχέδιον διά τους συμπατριώτας μας και σήμερα, εις τας απαρχάς της ποιμαντορίας σου, από το χωριό μου, εξαγγέλλω και υπόσχομαι ότι θα αναλάβω προσωπικώς την δαπάνην διά το κοινωφελές αυτό Ίδρυμά μας, σαν μίαν ταπεινήν προσφοράν του πρώτου Ιμβρίου Οικουμενικού Πατριάρχου προς την πολύπαθη και λατρευτή Γενέτειρά του».

Κι έτσι λίγες μόλις εβδομάδες αργότερα έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για το γηροκομείο το οποίο θα είναι στο χωριό στο Σχοινούδι της Ίμβρου. Ο Μητροπολίτης Κύριλλος μετέβη επί τόπου μαζί με την αρχιτέκτονα κ. Δάφνη και επέβλεψαν την έναρξη των εργασιών.

(www.ekirikas.com)