Ναταλία Λινού, η Ελληνοαμερικανίδα υποψήφια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Πλώρη για το Κογκρέσο έβαλε μία 38χρονη Ελληνοαμερικανίδα, η Ναταλία Λινού (Natalia Linos) θέτοντας υποψηφιότητα με το Δημοκρατικό Κόμμα, για τη μοναδική θέση που προσφέρει η τέταρτη Περιφέρεια της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, για το Σώμα της Βουλής των Αντιπροσώπων. Σήμερα κατέχει τον τίτλο της διδάκτορος στην Κοινωνική Επιδημιολογία.

Η Ναταλία Λινού, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στον ¨Εθνικό Κήρυκα”, γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο, όταν οι γονείς της είχαν πάει ως νέοι καθηγητές να εργασθούν στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve. Μόλις γεννήθηκε οι γονείς της επέστρεψαν στην Αθήνα, όπου ζουν μέχρι σήμερα. Η μητέρα της είναι από την Καρδίτσα και ο πατέρας της (Καθηγητής της Χειρουργικής) από την Αθήνα, αλλά με καταγωγή από την Σμύρνη και την Μάνη.

Στη συνέντευξή της  εξηγεί πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική και μάλιστα αυτή την περίοδο. “Μετά τους απαράδεκτους χειρισμούς του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και ηγετών άλλων χωρών σε όλο τον Κόσμο, αποφάσισα να ενταχθώ ενεργά στην πολιτική σκηνή και να θέσω υποψηφιότητα με το Δημοκρατικό Κόμμα, στο οποίο ήμουν μέλος ήδη 20 χρόνια νωρίτερα. Ηταν η κατάλληλη στιγμή να μπω στην πολιτική, όπου θα μπορούσα να προσφέρω στο τομέα της Υγείας που έχω μεγάλη εμπειρία. Είχα διατελέσει για 2 χρόνια και σύμβουλος στην Επίτροπο Υγείας της Νέας Υόρκης”.

Αναφερόμενη στους στόχους της εάν εκλεγεί στο Σώμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Ναταλία Λινού εξηγεί πως: “Οι πρώτες μου ενέργειες θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των θλιβερών επιπτώσεων της πανδημίας στον αμερικανικό λαό και ιδιαίτερα στους κατοίκους της Μασαχουσέτης, που θα εκπροσωπώ. Ηδη έχω ετοιμάσει ένα λεπτομερές σχέδιο για την ανάκαμψη από τον Covid-19 που περιγράφεται στην ιστοσελίδα μου nataliaforcongress.com”.

(www.panhellenicpost.com)