Ετοιμάζονται οι Έλληνες της Μελβούρνης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Οι Έλληνες της Μελβούρνης, της τρίτης μεγαλύτερης ελληνόφωνης πόλης μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα η Οργανωτική Επιτροπή της Εθνικής Επετείου, έχει αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες για την διοργάνωση και τον προγραμματισμό διαφόρων εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος», η Οργανωτική Επιτροπή της Εθνικής Επετείου, θέλοντας να συμπεριλάβει ολόκληρη την Ελληνική Παροικία, καλεί τα σχολεία, τους οργανισμούς, τους πολιτιστικούς ομίλους, τις ομοσπονδίες, τους συλλόγους γυναικών και νεολαίας που ενδιαφέρονται να οργανώσουν κάποια επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση να δηλώσουν συμμετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις δεν θα περιοριστούν μόνο τον μήνα Μάρτιο, αλλά κατά τη διάρκεια όλου του 2021.  Όλες οι αιτήσεις θα εξεταστούν από την επιτροπή και εφόσον τηρούν τα κριτήρια θα πρέπει να εγκριθούν από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, όπου θα πρέπει να περιγράφεται λεπτομερώς η εκδήλωση, θα είναι η 31η Αυγούστου 2020.

Επιπλέον, τα σχολεία που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν την Προεδρική Φρουρά «ΕΥΖΩΝΕΣ» κατά την επίσκεψή τους στην Μελβούρνη και να διοργανώσουν μια σχολική γιορτή μπορούν να στείλουν γραπτή αίτηση στην Επιτροπή Παρελάσεως μέχρι τις 31η Αυγούστου 2020.

Να σημειωθεί ακόμη ότι όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν οικονομικά, με δωρεές ή χορηγίες, τις εκδηλώσεις και κυρίως την επίσκεψη της Προεδρικής Φρουράς μπορούν να επικοινωνήσουν με την Επιτροπή Παρελάσεως.

Τέλος, η Επιτροπή Παρελάσεως ζητάει εθελοντές που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επικοινωνήσουν  στο [email protected]

Πηγή: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, neoskosmos.com