Ανέγερση εμπορικού κέντρου από την ελληνική κοινότητα στο Εντμοντον

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Η ελληνική κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Εντμοντον του Καναδά σχεδιάζει την ανέγερση ενός νέου τριώροφου κτιρίου. Στο ιδιόκτητο οικόπεδο που ανήκει στην κοινότητα στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Οπως ανέφερε ο μεσίτης, Κρις Καράμπελας, οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου, η κοινότητα δηλαδή της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, σκέφτονται να χτίσουν ένα τριώροφο καμπυλωτό κτίριο από γυαλί το οποίο θα είναι το «διαμάντι» της περιοχής. «Οι παππούδες αυτής της κοινότητας βοήθησαν για να γίνει η αγορά αυτής της γης πριν πολλά χρόνια» δήλωσε στην ιστοσελίδα «Edmonton Journal» ο κ. Καράμπελας. Και πρόσθεσε: «Η κοινότητα είναι τόσο δεμένη και έχει τόση ιστορία, ας μείνει αυτό το κτίσμα σε αυτήν».

Οπως είπε ο ίδιος, το σχέδιο ήταν να αρχίσουν οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου τον επόμενο Σεπτέμβριο όμως η πανδημία που ξέσπασε έχει αφήσει πίσω τα σχέδια αυτά. Στον πρώτο όροφο του κτιρίου θα ανοίξουν μαγαζιά λιανικής πώλησης και στους άλλους δύο ορόφους θα ανοίξουν γραφεία. Ο κ. Καράμπελας δηλώνει αισιόδοξος, καθώς έχει πλησιάσει δικηγορικές και άλλες εταιρείες που ενδιαφέρονται για την ενοικίαση γραφείων. Η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου αγόρασε τη γη το 1947 και εκεί βρισκόταν τότε ο ναός που αργότερα, γύρω στο 1990, μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο. Οπως είπε ο κ. Καράμπελας, σε αυτή την εκκλησία βαπτίστηκε, ενώ ο θείος του είναι πρόεδρος της κοινότητας.

(www.ekirikas.com)