Είσαι σε καραντίνα; Δες τη virtual ξενάγηση στη νεκρόπολη των Θηβών και άλλους αρχαιολογικούς χώρους

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ζήσε την Αίγυπτο από το σπίτι. Stay Home. Stay safe», με το σύνθημα αυτό το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, έχει εγκαινιάσει κύκλο virtual περιηγήσεων στους δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους. 

Στόχος του είναι να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες όλου του κόσμου να ξεκινήσουν το εντυπωσιακό ταξίδι στον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό κατά τη διάρκεια του περιορισμού τους στο σπίτι που επιβλήθηκε ως μέσο πρόληψης για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid19.

Σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κέντρο Ερευνών στην Αίγυπτο, το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων παρουσίασε την πρώτη virtual ξενάγηση στη νεκρόπολη των Θηβών στη Δυτική Όχθη του Νείλου, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την περιοχή της αρχαίας πόλης των Θηβών (σημερινό Λούξορ).

Ο τάφος Menna χρονολογείται από την 18η Δυναστεία και είναι ένας από τους πιο γνωστούς και καλύτερα διατηρημένους. 

Αντίστοιχα project έχει δημιουργήσει το Αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων και με το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Οι virtual ξεναγήσεις θα είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου και στις πλατφόρμες των Social Media (Facebook, Instagram, Twitter) και στο Experience Egypt.

(ekkairo.org)