H «ζεστή καρδιά της Αφρικής» υποδέχθηκε τον Ιεραπόστολο Πατριάρχη Θεόδωρο

ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ)

Την 14η Φεβρουαρίου 2020, μετά από πολύωρο κοπιαστικό ταξίδι, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ, αφίχθη στην καρδιά της Αφρικανικής Ηπείρου, στην Δημοκρατία του Μαλάουι (άλλοτε Νυασαλάνδη), προκειμένου να πραγματοποιήσει δεύτερη, ως Προκαθήμενος του Θρόνου του Αγίου Μάρκου, ποιμαντική επίσκεψη στην νεοσύστατη Ορθόδοξη Επισκοπή Μαλάουι.

Στο διεθνές αεροδρόμιο «Τσιλέκα» της πόλεως Μπλαντάιρ, του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, τον Εξοχ. Πρέσβυ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Hassan Shawky , την Εντιμ. Επίτιμη Πρόξενο της Ελλάδος κ. Μαρία Γιαννάκη-Κριτζά, την Εριτ. Πρόεδρο της ελληνικής Κοινότητος Μπλαντάιρ κα. Αμφιτρίτη Μπογδάνου, τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ερμόλαο Ιατρού, εφημέριο της Ελληνικής Κοινότητος, τον Εντιμ. Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Κοινοτικού Ναού Αγίου Νεκταρίου κ. Ιωάννη Σκορδή, τον Ιερό Κλήρο της Επισκοπής, σπουδαστές και σπουδάστριες του Σεμιναρίου και του Γυμνασίου περιοχής Παλόμπε.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε όλους για την εγκάρδια υποδοχή, τονίζοντας ότι αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βρίσκεται για μια ακόμη φορά στην όμορφη χώρα του Μαλάουι, διότι επί δυόμιση έτη βρίσκονταν υπό την ποιμαντική του ευθύνη ως Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε, ενθυμούμενος τις ιεραποστολικές περιοδείες σε ολόκληρη την επικράτεια για την στερέωση της Ορθόδοξης πίστης.

(www.ekirikas.com)