Τσιτσιπάς: Ενισχύει τα θύματα των πυρκαγιών στην Αυστραλία

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μαζί με τους Ρότζερ Φέντερερ, Ραφαέλ Ναδάλ και Νίκ Κύργιο θα αγωνιστούν σε τουρνουά επίδειξης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανταποδίδει ένα μέρος από την αγάπη που του τρέφουν οι Αυστραλοί και κυρίως οι ομογενείς που κυριολεκτικά τον αποθεώνουν σε κάθε του βήμα και σε κάθε του αγώνα. Ο Έλληνας τενίστας αποδέχτηκε πρόταση της Tennis Australia για να δοθεί φιλανθρωπικό τουρνούα επίδειξης με σκοπό να ενισχυθεί το ταμείο υπέρ της υποστήριξης των θυμάτων των μεγάλων πυρκαγιών που έχουν πλήξει τη χώρα.

Πρόκειται για τουρνουά που θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου στο Rod Laver Arena και εκτός από τον Τσιτσιπά θα αγωνιστούν επίσης ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο ελληνοαυστραλός Νικ Κύργιος. Στις γυναίκες αποδέχτηκαν την πρόταση η Ναόμι Οσάκα και η Καρολίν Βοσνιάκι.

Σκοπός του τουρνουά είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πυρόπληκτους από τις φονικές πυρκαγιές που ήδη έχουν κοστίσει τη ζωή σε 25 ανθρώπους. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό έχουν καεί 1.900 σπίτια και εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι άστεγοι.

«Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις αυτές τις καταστροφές να πλήττουν τη χώρα και τόσους πολλούς ανθρώπους και κοινότητες να υποφέρουν. Το The Aces for Bushfire Relief δίνει την ευκαιρία στην τενιστική κοινότητα να κάνει έναν έρανο και να συγκεντρώσει χρήματα για εκείνους που τα χρειάζονται περισσότερο», είπε ο πρόεδρος του Τennis Australia Κρεγκ Τίλεϊ.

Πηγή: cretalive.gr/