Ικανοποίηση για την ψήφο στους Ελληνες του εξωτερικού

ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Ο νόμος για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ).

Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς ο τρόπος εφαρμογής του νόμου για την ψήφιση του οποίου τόσο ο πρόεδρος της ΠαΔΕΕ βουλευτής Δυτικής Αυστραλίας, Π. Κατσαμπάνης, όσο και οι λοιποί ελληνικής καταγωγής βουλευτές, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, επισημαίνοντας ότι έγινε ένα πρώτο μεγάλο βήμα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές σε Κοινοβούλια του εξωτερικού, «πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα, ειδικά στη σημερινή εποχή που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την προκλητικότητα της Τουρκίας η οποία παραβιάζει κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου».

Οπως επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, «θα ήταν άσχημο την ώρα που οι Τούρκοι απειλούν, εμείς ως Κοινοβούλιο να εμφανιζόμασταν να μη μπορούμε να συνεννοηθούμε ούτε για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Και τόνισε ότι ο ελληνισμός πρέπει να είναι ενωμένος για να μπορεί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας μας».

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ενωση του Ελληνισμού είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί όλους τους Ελληνες στην καταγωγή, εκλεγμένους σε κοινοβούλια μη ελληνόφωνων χωρών.

Ιδρύθηκε επίσημα το 2005 και σήμερα έχει περίπου εβδομήντα μέλη εκλεγμένα σε νομοθετικά σώματα και Κοινοβούλια σε 24 χώρες ανά τον Κόσμο.

(www.ekirikas.com)