Παραιτήθηκε και ο Ι. Παπαδόπουλος, τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, από την Κοινοτική Επιτροπή

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Η μια μετά την άλλη φτάνουν οι παραιτήσεις των Κοινοτικών Επιτρόπων στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας


Μετά τους κ. Α. Βαφειάδη και Ν. Κόπελο και ο τ. πρόεδρος της ΕΚΑ κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδο Κασιμάτη (με κοινοποίηση στον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο, τον Πρέσβη κ. Νικόλαο Γαριλίδη και τον Πρόξενο κ. Αθ. Κοτσιώνη), έδωσε την παραίτησή του από την Κοινοτική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

«…διαπίστωσα – όπως και άλλοι συνάδελφοι- ότι όχι μόνο δεν συζητούντο οι διαφορετικές γνώμες, αλλά τις περισσότερες φορές και σε μείζονος σημασίας ζητήματα, ούτε καν γίνονταν συνεδριάσεις και οι αποφάσεις λαμβάνονταν εν κρυπτώ μεταξύ των συμφωνούντων και μόνο. Οι δε υπόλοιποι, υπήρξαν περιπτώσεις που ενημερώνονταν από τα σχόλια και πληροφορίες μεταξύ των μελών της παροικίας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

Η επιστολή παραίτησης του Ι. Παπαδόπουλου

Αλεξάνδρεια, 15 Νοεμβρίου 2019

Κοινοποίηση

Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας 
και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β΄,
Εξοχότατο Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο,
Αξιότιμο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια

Κύριε Κασιμάτη, κύριοι Κοινοτικοί Επίτροποι,

Όταν πριν από περίπου δύο χρόνια με καλέσατε ως επιλαχόντα να συμμετάσχω στην Κοινοτική Επιτροπή της ΕΚΑ, προκειμένου να συνεχίσω την προσφορά μου στην Κοινότητά μας, πίστευα ότι θα μου δίνατε την ευκαιρία να καταθέσω τις απόψεις μου και να συζητήσουμε μαζί τις όποιες αντιρρήσεις στις θέσεις της πλειοψηφίας. Αντ΄αυτού διαπίστωσα – όπως και άλλοι συνάδελφοι- ότι όχι μόνο δεν συζητούντο οι διαφορετικές γνώμες, αλλά τις περισσότερες φορές και σε μείζονος σημασίας ζητήματα, ούτε καν γίνονταν συνεδριάσεις και οι αποφάσεις λαμβάνονταν εν κρυπτώ μεταξύ των συμφωνούντων και μόνο. Οι δε υπόλοιποι, υπήρξαν περιπτώσεις που ενημερώνονταν από τα σχόλια και πληροφορίες μεταξύ των μελών της παροικίας.

Με μεγάλη μου λύπη και απογοήτευση βρίσκομαι σήμερα στην δυσάρεστη θέση να υποβάλω την παραίτησή μου από την Κοινοτική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας. Μια Κοινότητα που είχα την τιμή να υπηρετήσω ως πρόεδρος και την ελπίδα να συνεχίσω να υπηρετώ από οποιαδήποτε θέση επιθυμούσε η παροικία. Δυστυχώς, υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρω οτιδήποτε και ο ρόλος του άβουλου κομπάρσου, ουδέποτε μου ταίριαζε.

Θέλω να ευχαριστήσω τους παροίκους που με τίμησαν με την ψήφο τους και να τους διαβεβαιώσω ότι θα εξακολουθήσω να προσφέρω στα κοινά με κάθε δυνατό τρόπο.

Ιωάννης Παπαδόπουλος

Υ.Γ. Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα της ΕΚΑ.

(ekkairo.org)