Παραιτήσεις δύο Κοινοτικών Επιτρόπων από την Ε.Κ.Α.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο και με διάστημα περίπου μίας εβδομάδας, έλαβαν χώρα οι παραιτήσεις δύο Κοινοτικών Επιτρόπων από την Κοινοτική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, αφήνοντας αιχμές για “κατάρρευση αξιών και κύρους της θεσμικής λειτουργίας της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας”. Οι κ.κ. Ανδρέας Βαφειάδης και Νικόλαος Κόπελος, από τα ιστορικά και πλέον ενεργά μέλη της Κοινότητας κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους ο μεν πρώτος την 1η Νοεμβρίου και ο δεύτερος στις 8 του ίδιου μήνα.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο και του Επιτρόπους της Ε.Κ.Α, ο κ. Βαφειάδης λέει χαρακτηριστικά ότι ένας κύκλος προσωπικών θυσιών και αγώνων κλείνει.

Επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 23ης Απριλίου 2017 «ήταν ένα ορόσημο για την κατάρρευση κάθε αξίας και κύρους της θεσμικής λειτουργίας της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας».

Στο ίδιο κείμενο της παραίτησής του, ο κ. Βαφειάδης, παρουσιάζει ένα προς ένα τα σημεία, για τα οποία όπως λέει χαρακτηριστικά, ο νυν πρόεδρος λειτουργεί με βάση το δόγμα «Εμείς αποφασίζουμε και κάνουμε ότι θέλουμε. Εσείς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα».

Με τη σειρά του ο κ. Κόπελος, όπως άλλωστε και ο κ. Βαφειάδης κάνει λόγο για παράτυπο μη δημοκρατικό τρόπο που χειρίζεται η Κοινοτική Επιτροπή τα κοινά. 

Επισημαίνει ότι καταστρατηγείται το Καταστατικό της ΕΚΑ φέροντας ως παράδειγμα την κατάργηση των ηχογραφήσεων ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι οδηγείται σε κίνδυνο ο θεσμός της ΕΚΑ.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση από μέρους του Προεδρείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, ενώ οι παραιτήσεις των δύο πρώην Κοινοτικών Επιτρόπων δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε από την επίσημη ιστοσελίδα της, παρά μόνο από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ekkairo.org)

Τις επιστολές των παραιτήσεων των κ.κ. Βαφειάδη και Κόπελου μπορείτε να διαβάσετε πλήρης στους ακόλουθους συνδέσμους

Παραίτηση Ανδρέα Βαφειάδη

Παραίτηση Νικόλαου Κόπελου