Παρουσίαση στο κοινό του Greek Diaspora Fellowship Program στο ΚΠΙΣΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενας μεγάλος αριθμός Ελλήνων ακαδημαϊκών που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό επιθυμεί να επιστρέψει, έστω προσωρινά, στην Ελλάδα, να συνεργαστεί με ελληνικά Πανεπιστήμια και να μοιραστεί απλόχερα τις γνώσεις και την εμπειρία του με φοιτητές της γενέτειρας.

Αυτή την πόρτα έχει ανοίξει, εδώ και δύο χρόνια, το πρόγραμμα ακαδημαϊκών ανταλλαγών «Greek Diaspora Fellowship Program» (GDFP) σε περισσότερους από 120 υπότροφους Ελληνες επιστήμονες της Διασποράς, από χώρες, όπως ο Καναδάς, η Νότια Αφρική και η Νέα Ζηλανδία.

Το πρόγραμμα GDFP θα παρουσιαστεί σε μία εκδήλωση ελεύθερη για το κοινό, στις 11 Νοεμβρίου, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν υπότροφοι του προγράμματος, οι οποίοι θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό, καθώς και εκπρόσωποι των οργανισμών που βρίσκονται πίσω από την υλοποίηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα ακαδημαϊκών ανταλλαγών GDFP πραγματοποιείται από το «Ιnstitute of International Education» (IIE) και το Ιδρυμα Fulbright στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σκοπός του είναι να προσφέρει κίνητρα σε καταξιωμένους Ελληνες ακαδημαϊκούς της Διασποράς να διδάξουν, να συνεργαστούν με φοιτητές, να παράξουν ερευνητικό έργο και να αναπτύξουν εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα, ευνοώντας την πνευματική κινητικότητα και αντιστροφή του φαινομένου της μαζικής μετανάστευσης εξειδικευμένων επαγγελματιών (brain drain).

(Πηγή: ΙΣΝ)