Μ. Βαρδινογιάννη: Η Αίγυπτος με κάνει να αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στην πατρίδα μου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα έγινε η βράβευση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη από την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών.

Ο διευθυντής του Κέντρου, Δρ Μουστάφα Ελ Φέκι, εξήρε το έργο και την προσφορά της, ενώ ευχαριστώντας τον, η κ. Βαρδινογιάννη σημείωσε:

«Σάς εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για ό,τι έχετε πράξει για τη μεταξύ μας συνεργασία, και την αναβάθμιση του έργου του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών Αλεξανδρείας». Έδωσε δε την υπόσχεσή της, ότι θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

«Θέλω να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και να είμαι πάντοτε στο πλευρό σας, οποτεδήποτε και αν με ζητήσετε και στην Αλεξάνδρεια και την περίφημη Βιβλιοθήκη της, και τώρα και πάντοτε» είπε η κ. Βαρδινογιάννη και συνέχισε: «Εύχομαι από την καρδιά να υπάρχει ειρήνη στους λαούς για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο, όχι για μας αλλά κυρίως για τις νεώτερες γενιές που έρχονται».

Μάλιστα, η κ. Βαρδινογιάννη χειροκροτήθηκε θερμά όταν τόνισε ότι «η Αίγυπτος είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που με κάνει να αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στην πατρίδα μου. Και θεωρώ τους κατοίκους αυτής της χώρας αδέλφια μου».

Καταλήγοντας, ανέφερε: «Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Είναι μεγάλη τιμή να έχω τη φιλία σας και την υποστήριξή σας».

Τον Χρυσό Λέοντα απένειμε στον δ/ντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για την προσφορά της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης στον κόσμο, έναν χώρο του Θεού και της γνώσης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Και μιλώντας για το γεγονός ότι η Αγία Οικογένεια πέρασε από την Αίγυπτο και καθώς το σύμβολο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας είναι ο λέοντας, απένειμε στον διευθυντή της δρα Μουστάφα Ελ Φέκι τον Χρυσούν Λέοντα του Τάγματος της Αλεξανδρείας, ευχόμενος πάντοτε η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας να προσφέρει στον κόσμο το φως, εκείνο που ονειρεύτηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, ιδρύοντας τη μεγάλη αυτή πόλη.

«Σας συγχαίρω για το έργο σας και για ό,τι κάνετε για τον απλό άνθρωπο. Ο Θεός να σας ευλογεί», τόνισε ο Πατριάρχης προς τον Δ/ντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, με τον κ. Φέκι να εκφράζει την έντονη συγκίνησή του και να τονίζει ότι αυτή η τιμητική διάκριση -που δεν την περίμενε, όπως είπε- αποτελεί ξεχωριστό γεγονός για τον ίδιον και για την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Παράλληλα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μίλησε με λόγια αγάπης και για το έργο της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, με πρωτοβουλία της οποίας ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια το Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών Αλεξανδρείας, αναφερόμενος για το έργο της κυρίως για τα άρρωστα παιδιά.

(www.ekirikas.com)