Συνάντηση για την ψήφο των Αποδήμων στην Νέα Υόρκη

ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος χειρίζεται το θέμα της επιστολικής ψήφου και την εκπόνηση του σχετικού νομοσχεδίου το μεσημέρι της Παρασκευής, 20 Σεπτεμβρίου 2019 συναντήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, ο γενικός Πρόξενος, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και η Πρόξενος Λάνα Ζωχιού.

Τους επαγγελματικούς φορείς εκπροσώπησαν οι Δρ. Γεώργιος Ντάγκας και Δρ. Παναγιώτης Μανώλας, πρώην και νυν πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, η Δρ. Μιράντα Κοφινά, τέως  πρόεδρος του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας, ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά, η Φανή Τραταρού, τέως πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Τραπεζιτικών, η Μαρία Τζομπανάκη, διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, ο Γιώργος Ζαπάντης, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, ο Μάρκος Δρακωτός, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Άθας Ιωάννου, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο Μιχάλης Θεοδωρομπεάκος, πρώην πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων για το νομοσχέδιο το οποίο θα διασφαλίσει το δικαίωμα στους ομογενείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ασκούν τα εκλογικά τους διαμέσου της επιστολικής ψήφου.

Οι ομογενείς πρότειναν την άσκηση των δικαιωμάτων τους μέσω του διαδικτύου (online), καθώς επίσης και άμεσης ψηφοφορίας στις κάλπες που θα στηθούν στα Ελληνικά Προξενεία, αλλά από τις απαντήσεις του κ. Θεοδωρικάκου δεν αφέθηκαν μεγάλα πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την υλοποίηση αυτών των αιτημάτων.

(www.panhellenicpost.com)