Τριμερής ΥΠΕΞ: Εμβάθυνση συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Αρμενίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος, Ελλάδα και Αρμενία συμφώνησαν να διευρύνουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, κατά τη διάρκεια της πρώτης τριμερούς συνάντησης σε επίπεδο Υπουργό Εξωτερικών, που έγινε την Τρίτη 4 Ιουνίου στη Λευκωσία.

Οι κ. Χριστοδουλίδης, Zohrab Mnatsakanyan και Γιώργος Κατρούγκαλος, συμφώνησαν επίσης να ακολουθήσει σύντομα διάσκεψη μεταξύ των αρχηγών των τριών κρατών το επόμενο χρονικό διάστημα στην Αρμενία.

Οικονομία, εμπόριο και επενδύσεις, γεωργία, εκπαίδευση, τεχνολογία, υγεία και τουρισμός, αποτελούν λίγους μόνο από τους τομείς συνεργασίας μεταξύ των τριών.

Παράλληλα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τους ομολόγους του Ελλάδας και Αρμενίας για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων στο Κυπριακό, σε άμεση συνάρτηση με την εισβολή του τουρκικού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στόχος της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών είναι η προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας μέσω του ενισχυμένου πολιτικού διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

«Η σημερινή συνάντηση αντικατοπτρίζει σαφώς την κοινή αποφασιστικότητα να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας και να αναπτύξουμε συνέργειες που θα ωφελήσουν τις χώρες και τους λαούς μας», ανέφερε ο Κύπριος ΥΠΕΞ.

«Προσβλέπουμε να καλωσορίσουμε την τριμερή συνάντηση των ηγετών, η οποία θα λάβει χώρα στο προσεχές μέλλον» τόνισε ο Αρμένιος ΥΠΕΞ Zohrab Mnatsakanyan.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλος υπέδειξε ότι διαβεβαίωσα τον ομόλογό του για τη στήριξη της Ελλάδας στις επόμενες συναντήσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(www.ekirikas.com)