«Έφυγε» ο αντιπρόεδρος του ΣΑΕ, Χρήστος Χριστοφίδης

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ο πάντα χαμογελαστός, ευδιάθετος και προσηνής φίλος Χρήστος Χριστοφίδης (1944-2019) ξεκίνησε πρόωρα το ταξίδι του για την επουράνια Αλεξάνδρεια. Εκεί θα βρει τον πατέρα του Χαράλαμπο Χριστοφίδη, εργοδηγό για 35 χρόνια στα αλεξανδρινά εργοστάσια του Εμμ. Ζαχάρη, τη μητέρα του Καλλιόπη Ηλιάδου από την Κάσο, καθώς και τον αγαπημένο του δάσκαλο Χρήστο Μιχαηλίδη.

Γράφει ο Ν. Νικηταρίδης

Από ψηλά θα αγναντεύει το Αβερώφειο Γυμνάσιο και τις Επαγγελματικές Τεχνικές Σχολές της Σαλβαγείου όπου και φοίτησε, από ψηλά θα κοιτά το Σύλλογο Αποφοίτων Σαλβαγείου Εμπορικής και Επαγγελματικής Σχολής Αλεξανδρείας ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του οποίου πρόσφερε τόσα πολλά, από ψηλά θα αντικρίζει τον πολυαγαπημένο του Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, με τα τόσα μέλη που συνεχώς ενέγραφε και ως Έφορος Εντευκτηρίου, Αντιπρόεδρος, μα και απλά ως Σύμβουλος κοπίαζε καθημερινά για την πρόοδο του, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη και διάδοση του Αιγυπτιωτισμού.

Και είναι αυτές οι δυνάμεις που τον εγκατέλειψαν το τελευταίο διάστημα, αλλά όμως ως μαχητής άντεξε μέχρι το τέλος παραμένοντας ενεργός στις αιγυπτιώτικες επάλξεις.

Όλοι εμείς που τον ζήσαμε από κοντά, θα τον θυμόμαστε πάντοτε με περισσή αγάπη, θα τον θυμόμαστε ως το καλό, χαμογελαστό παιδί, θα τον θυμόμαστε ως έναν Αιγυπτιώτη που πραγματικά κουβαλούσε συνεχώς στην ψυχή του την Αλεξάνδρεια της νιότης του.

(ekkairo.org)