Λαοθάλασσα στο Lonsdale Street Greek Festival της Μελβούρνης που ανεβάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Δεν είναι απλά το μεγαλύτερο υπαίθριο ελληνικό φεστιβάλ εκτός Ελλάδας. Ούτε μόνο το μεγαλύτερο υπαίθριο φεστιβάλ της Αυστραλίας. Είναι και το καλύτερο χωρίς καμιά αμφιβολία. Και αυτό αποδείχθηκε και με το 32ο Ελληνικό Φεστιβάλ της Lonsdale Street το οποίο συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή!

To Σάββατο το βράδυ μια εκρηκτική Ελεονώρα Ζουγανέλη που εμφανίστηκε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της Αυστραλίας έδωσε μια ιδιαίτερη νότα στη διήμερη εκδήλωση.
Η δημοφιλής καλλιτέχνης ερμήνευσε τόσο δικά της τραγούδια, που αυτή την εποχή σημειώνουν εξαιρετική επιτυχία στην Ελλάδα όσο και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που άντεξαν στο χρόνο και σημάδεψαν το ελληνικό πεντάγραμμο.

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι κοντά σας απόψε και για πρώτη φορά να συμμετέχω σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση» δήλωσε η Ελεονώρα η οποία εμφανίστηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 9 το βράδυ.
Μιλώντας προς το κοινό, εξήγησε πως μέσα από τα δικά της τραγούδια στόχος της είναι να δημιουργήσει μια μοναδική σχέση με τους ομογενείς της Αυστραλίας.
Η ίδια αναγνώρισε από σκηνής πως δικά της τραγούδια δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στο κοινό της Αυστραλίας και πρόσθεσε: «Αλλά τώρα που θα τα γνωρίσετε θα δημιουργήσουμε μια ξέχωρη σχέση».
Βέβαια το κύμα των νεοφερμένων Ελλήνων γνώριζε πολύ καλά τα τραγούδια της και έδινε τον παλμό στη συναυλία…

Την ίδια στιγμή, και ενώ πολλές χιλιάδες παρακολουθούσαν τη συναυλία της Ζουγανέλη, στις σκηνές που είχαν στηθεί επί της Lonsdale Street, πολυάριθμοι ομογενείς ξεφάντωναν σε ρυθμούς ελληνικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η σκηνή που είχε στηθεί με μοντέρνα ελληνικά remix, τα οποία καθώς φαίνεται ξεσήκωναν την νεολαία της Μελβούρνης.

www.panhellenicpost.com