Παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο «Πτολεμαίος» έκοψε τη βασιλόπιτά του

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

O Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος ο Α΄», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στην έπαυλη της Αγγελικής Παναγιωτάτου, στην Αλεξάνδρεια.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Δρ. Λιλίκα Θλιβίτου καλωσόρισε τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου. Επίσης, διάβασε και το μήνυμα του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «…σήμερα πολλοί είναι αυτοί που έχουν πτυχία και μεταπτυχιακά αλλά λίγοι καταλαβαίνουν την ιστορική ευθύνη που έχουν στην γύρω τους κοινωνία, και ο Πτολεμαίος είναι το ζωντανό παράδειγμα, πώς αυτή η ευθύνη μετουσιώνεται σε έργο και συνεισφορά».

Όπως είπε η κ. Θλιβίτου, από τὴν ίδρυσή του ο Πτολεμαίος διέπεται από ένα προσανατολισμό πολλαπλών οριζόντων που ενδυναμώνει όλες τις σχέσεις όχι μόνο ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο, αλλὰ και τις υπόλοιπες της Μέσης Ανατολής. «Στον κoσμοπολιτικό χώρο της Αλεξάνδρειας, εκτός από την παράδοση και την επιστήμη υπηρετούμε και την φιλία των λαών μας. Κατά το νέο αυτό έτος, πάντοτε μέ την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας, αλλά και την αγάπη όλων σας, ευελπιστούμε και εργασθούμε ώστε να αναβαθμισθεί η προσφορά του Συλλόγου μας. Στους δύσκολους καιρούς που περνούμε οι πατροπαράδοτες οικουμενικές αρχές ποy εκπροσωπούμε μας δίνουν κουράγιο. Αυτές μας έχουν διδάξει ότι πρόοδος και ευημερία δεν κατακτώνται από λόγους υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Aυτές γίνονται πραγματικότητα μόνο μέσα από πράξεις που σέβονται κάθε άνθρωπο ως μία ανεκτίμητη αξία και όχι ένα αριθμό ενταγμένο σε απρόσωπα στατιστικά δεδομένα», είπε η κ. Θλιβίτου.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ευλογώντας τη βασιλόπιτα ευχήθηκε σε όλους για ένα ευλογημένο νέο έτος.

Ακολούθησε δεξίωση κατά την διάρκεια της οποίας μεταξὺ των παρισταμένων ανταλλάχθηκαν προσωπικές ευχές για το νέο έτος και υπὲρ της ευημερίας των δραστηριοτήτων του Συλλόγου.

(ekkairo.org)