Άμεσα κινητοποιείται η Ομογένεια για βοήθεια στους πυροπαθείς στην Ελλάδα

ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ), ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Άμεση είναι η κινητοποίηση της Ομογένειας στην Αυστραλία για την ενίσχυση των πληγέντων στην Ελλάδα από τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων Αυστραλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της ΝΝΟ, Χάρης Δανάλης μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση της ελληνοαυστραλιανής παροικίας στις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων στην πατρίδα και γενικότερα στον ελληνικό λαό και την ελληνική πολιτεία για αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούν.

«Η Κοινότητά μας, όπως έχει πράξει και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, ανταποκρίνεται αμέσως έτσι ώστε να προσφέρουμε και εμείς την βοήθειά μας σε όσους επλήγησαν», μας είπε ο κ. Δανάλης και συμπλήρωσε:  «Γι’ αυτό το σκοπό έχουμε συγκαλέσει παμπαροικιακή συγκέντρωση την ερχόμενη Παρασκευή στο οίκημά μας στο προάστειο Lakemba, στις έξι και μισή το απόγευμα, με σκοπό να συζητηθούν οι καλύτεροι τρόποι παροχής βοήθειας και να συσταθεί  παροικιακή Επιτροπή που θα φέρει το έργο σε πέρας».

Εξάλλου, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι ο πρόεδρός της κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης επικοινώνησε με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αποδήμων, Τέρενς Κουΐκ, αλλά και με εκπροσώπους άλλων φορέων και συζήτησε μαζί τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθήσει η Κοινότητα και η Ομογένεια ευρύτερα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κ. Παπαστεργιάδης πρόκειται να έχει συναντήσεις με πολιτειακούς υπουργούς της Βικτώριας «οι οποίοι σε επικοινωνία μαζί του ανταποκρίθηκαν θετικά, αναφέροντας πως η κυβέρνηση της Βικτώριας είναι πρόθυμη να βοηθήσει».

Ειδικός δίσκος θα περιαχθεί στους ναούς της Αρχιεπισκοπής

Από την πλευρά της η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας με σημερινή Εγκύκλιο, που υπογράφει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Στυλιανός, ενημερώνει ότι θα περιαχθεί στους ναούς της ειδικός δίσκος τις Κυριακές 29 Ιουλίου και 5 Αυγούστου, « το προϊόν του οποίου θα αποσταλεί αμέσως προς τα Μητροπόλεις των πληγεισών περιοχών, ήτοι Μητρόπολιν Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και Μητρόπολιν Κηφισίας και Αμαρουσίου, προς κάλυψιν αμέσων αναγκών των ένα ανάγκαις ευρισκομένων».

Συμπαράσταση και από τους ομογενείς φοιτητές

Τον δικό τους αγώνα για συμπαράσταση στην Ελλάδα και τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό δίνουν και οι ομογενείς φοιτητές. Το πρόγραμμά μας ενημερώθηκε ότι οι Σύλλογοι Ελλήνων φοιτητών στα πανεπιστήμια του Σύδνεϋ είναι σε επαφή με τον Αυστραλιανό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο κ. Παπαστεργιάδης επικοινώνησε επίσης και με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Καμπέρρα κυρία Αικατερίνη Ξαγοράρη και συμφώνησαν όπως αναμένουν ενημέρωση από την Αθήνα για το τι βοήθεια θα χρειαστεί και πού θα πρέπει να αποσταλεί.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ξεκινά επαφές με την Εκκλησία και τις μεγάλες κοινότητες και οργανισμούς για τον συντονισμό παμπαροικιακής κινητοποίησης.

(sbs.com.au)