Η Ακαδημία “Μέγας Αλέξανδρος” γίνεται πραγματικότητα

ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ)

Την 18η Ιουλίου ε.έ, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Δανιήλ Μπιάζη και με την παρουσία του Εξοχ. Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κυβερνείο της Αλεξανδρείας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Κυβερνήτη της Μεγάλης Πόλεως Dr. Mohamed Sultan.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, αφ’ ενός μεν να ευχαριστήσει τον Κυβερνήτη Αλεξανδρείας για την τιμητική παρουσία του κατά την υποδοχή των Εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συμμετείχαν στο Διορθόδοξο Συνέδριο για τον Άγιο Ιερομάρτυρα Κύριλλο το Λούκαρη, αφ’ ετέρου δε να τον ενημερώσει λεπτομερώς σχετικά με την προγραμματιζόμενη ίδρυση από τον Αλεξανδρινό Θρόνο, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με έδρα την Αλεξάνδρεια, με την εποπτεία και συνεργασία διεθνών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Cambridge, Oxford, Paphosκ.ά.), το οποίο θα συμβάλλει στην επιμόρφωση Αφρικανών κληρικών και στελεχών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Κυβερνήτης κ. Sultan διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη για την ένθερμη υποστήριξή του σχετικά με την ίδρυση του ΠΜΣ στην Αλεξάνδρεια, τονίζοντας πως το εν λόγω Τμήμα θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή της ένδοξης ιστορίας της Αλεξανδρείας στα πέρατα του κόσμου και θα συγκεντρώσει το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον για την σπουδή του Ελληνικού Πολιτισμού.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Εξοχ. Κυβερνήτης της Αλεξανδρείας, ζήτησε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη, η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία να είναι μπροστά από την προτομή του Μακεδόνα Μεγάλου Αλεξάνδρου, ιδρυτού της Πόλεως, η οποία δωρήθηκε από τον Μακαριώτατο και βρίσκεται στο γραφείο του.

(Πατριαρχείο Αλεξανδρείας)