Άγγλοι, Γερμανοί και Σουηδοί απογειώνουν την τουριστική κίνηση στη Ρόδο

ΤΑΞΙΔΙ

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου, γεγονός που επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις ότι και φέτος θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον ροδιακό τουρισμό. Σε ανάλογα επίπεδα εξελίσσεται η τουριστική κίνηση και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, παρά τα επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η  Fraport, οι αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» ήταν αυξημένες και τον Ιούνιο, όπως και τους προηγούμενους μήνες, ενώ σε υψηλούς ρυθμούς πρόκειται να κινηθούν και τους επόμενους μήνες. Βασικός στόχος πάντως είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, θέμα στο οποίο δίνεται ιδιαίτερο βάρος από τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού.
Οι αφίξεις τουριστών κινήθηκαν ανοδικά τον Ιούνιο, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, όμως το γεγονός ότι η αύξηση έφτασε το 9,27% και πλησίασε το διψήφιο ποσοστό ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Από την καταγραφή της κίνησης προέκυψε ότι φέτος τον Ιούνιο ήρθαν στη Ρόδο 34.238 περισσότεροι τουρίστες από ότι τον ίδιο μήνα πέρσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός τουριστών που έφτασε στο νησί τους ανήλθε σε 403.497 άτομα έναντι 369.259 τον Ιούνιο του 2017, με αποτέλεσμα η συνολική διακίνηση επιβατών μέσω του αεροδρομίου “Διαγόρας” να αυξηθεί στο εξάμηνο κατά 10,3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι. Από την καταγραφή των στοιχείων προκύπτει ότι το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου Ρόδου συνολικά 1.873.906 άτομα ( πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού).
Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται η μεγάλη αύξηση των ‘Αγγλων τουριστών, που εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης, ενώ οι Γερμανοί που τους ακολουθούν δεύτεροι επίσης σημείωσαν αύξηση σε μικρότερο όμως ποσοστό.
Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Σουηδοί, έχοντας διαμορφώσει την ίδια τριάδα με τον Ιούνιο του 2017, ενώ η μεγάλη έκπληξη έρχεται από την αγορά της Πολωνίας που κατάφερε να ανέλθει στην τέταρτη θέση εκτοπίζοντας από αυτή τη Ρωσική αγορά, και περιορίζοντάς την στην πέμπτη θέση. Ένα χρόνο πριν, η Ρωσία ήταν τέταρτη και η Πολωνία πέμπτη.
Το ίδιο συνέβη και για τις επόμενες δύο θέσεις της κατάταξης με την Ιταλία και το Ισραήλ. Φέτος, οι Ιταλοί τουρίστες βρέθηκαν στην έκτη θέση και οι ισραηλινοί στην έβδομη, σημειώνοντας και οι δύο αύξηση, ενώ πέρυσι είχε συμβεί το αντίθετο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)