Eπίσκεψη της Γυναικείας Συντροφιάς του Σ.Α.Ε. στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 η Επιτροπή Γυναικείας Συντροφιάς επισκέφτηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τριάντα πέντε μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων μαζί με την Έφορο της Γυναικείας Συντροφιάς κ. Μ. Σουλτανάκη και τις Συνέφορους κ.κ. Η. Θεμιστοκλέους, Μ. Μιχαηλίδου, συναντηθήκαν στο χώρο υποδοχής της Ελληνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Τους επισκέπτες υποδέχθηκε η γλυκύτατη ξεναγός κ. Σοφία.

Ξεκίνησε τη ξενάγηση ενημερώνοντας τις παριστάμενες για το όραμα του καταξιωμένου αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ Renzo Piano. Για τα κτήρια χρησιμοποίησε μάρμαρο Διονύσου, γυαλί και μπετόν. Δημιούργησε το κανάλι ώστε να υπάρχει το υγρό στοιχείο. Στη συνέχεια μας μίλησε για την Εθνική Βιβλιοθήκη που στεγάζεται πλέον στο ΚΠΙΣΝ. Υπάρχουν χώροι για παιδιά και εφήβους, χώρος για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για ηχογραφήσεις. Θα λειτουργήσει δανειστική βιβλιοθήκη για το κοινό, υπάρχει ερευνητικό τμήμα και τμήμα ψηφιοποίησης σπάνιων χειρογράφων. Επόμενη στάση η Εθνική Λυρική Σκηνή. Η κύρια αίθουσα είναι αντάξια των καλύτερων λυρικών σκηνών της Ευρώπης. Κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα παντού. Πολλαπλές σκηνές διευκολύνουν την αλλαγή των σκηνικών, με τεχνολογικές δυνατότητες και τέλεια ακουστική.

Στο τέλος της ξενάγησης οι επισκέπτριες ευχαριστήσαν θερμά την ξεναγό για τις σημαντικές και λεπτομερής πληροφορίες που έδωσε.

Στη συνέχεια ανεβήκαν στο Φάρο, στη ταράτσα που καλύπτεται από το μοναδικής τεχνολογίας στέγαστρο και θαυμάσαν την υπέροχη θέα.

(Σ.Α.Ε.)