Μήνυμα συναδέλφωσης από τους υπουργούς υπεύθυνους για τη Διασπορα Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Μήνυμα συναδέλφωσης όλων των λαών, για τον πολιτισμό αλλά και για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, έστειλαν από το βράχο της Ακρόπολης οι κυβερνητικοί παράγοντες -υπεύθυνοι για τη Διασπορά- από Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο.
Μήνυμα προς όλους τους Αποδήμους των κρατών τους για το τι μπορεί να φέρει στην πράξη η συνεργασία μεταξύ των χωρών σε ζωτικούς τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός αλλά και οι απόδημοι, μέσα και από το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ – Η επιστροφή», έδωσαν σήμερα, ανεβαίνοντας στην Ακρόπολη ο αρμόδιος για τον Αποδήμο Ελληνισμό υφυπουργός Εξωτερικών  Τέρενς Κουΐκ, από κοινού με την Αιγύπτια υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ναμπίλα Μάκραμ και τον επίτροπο της Κυπριακής Προεδρίας για τους Αποδήμους, Φώτη Φωτίου.
Μάλιστα, το σφίξιμο των χεριών των τριών υπουργών κάτω από τον ήλιο της Αθήνας ήταν ένα ακόμη μήνυμα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, μέσα και από τις δράσεις των αποδήμων, με αναφορές που έχουν συμπεριληφθεί και στα συμπεράσματα των τριμερών συνόδων κορυφής των αρχηγών κρατών της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου.
Σε αυτήν ακριβώς τη συνύπαρξη των τριών Προέδρων στις 30/4-1/5 αναφέρθηκε με ικανοποίηση η κ. Μάκραμ, στις δηλώσεις που έκανε μπροστά από τον Παρθενώνα, παρουσία των κ.κ. Τ. Κουΐκ και Φ. Φωτίου.
«Έχω πραγματικά αγαπήσει την Αθήνα», δήλωσε η κ. Μάκραμ, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία για το πώς οι τρεις χώρες προστατεύουν και διατηρούν τον πολιτισμό τους, γεγονός που αναδεικνύεται και μέσα από τις δράσεις για τους απόδημους, «και όλα αυτά σε μία Αθήνα με μία μαγευτική ατμόσφαιρα». Προσέθεσε δε ότι ήρθε η ώρα για να φανούν τα αποτελέσματα του προγράμματος για τους Αιγυπτιώτες, του «ΝΟΣΤΟΣ – Η επιστροφή», υπό την αιγίδα μάλιστα των τριών ηγετών των τριών κρατών όπως και άλλα προγράμματα που θα ακολουθήσουν στο μέλλον».

(www.amna.gr)