Μια εβδομάδα ο Μητροπολίτης Σωτήριος στη Βρετανική Κολομβία

ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ)

Η Βρετανική Κολομβία είναι η δυτικότερη επαρχία του Καναδά, επάνω στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε έκταση 7 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα. Απέχει από το Τορόντο πεντέμισι (5,5) ώρες με το αεροπλάνο. Έχει πέντε (5) ιεραποστολικές κοινότητες και τέσσερις (4) κανονικές, με μόνιμους ιερείς.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος τέλεσε Μ. Εσπερινό και Θ. Λειτουργία στον εορτάζοντα Ι.Ν. Υπαπαντής του Σωτήρος, Victoria. Συμμετείχαν στον Μ. Εσπερινό και Θ. Λειτουργία οι 4 ιερεις: ο π. Γ. Τόλιας, π. Κ. Καλτσίδης, π. Κ. Οικονόμου, π. Τ. Πράττας και ο διάκονος Δ. Vickery.

Προσήλθαν πολλοί ευλαβείς προσκυνητές από το Vancouver, Surrey, Nanaimo και άλλα μερη της Βρετανικής Κολομβίας.

Μεταξύ των επισήμων, ο Γενικός Πρόξενος Α. Ιωάννου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Σωτήριος χειροθέτησε σε Άρχοντα- Προστάτη των Γραμμάτων, τον κ. Μ. Οικονόμου, πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Victoria, ο οποίος πολλά πρόσφερε για την πρόοδό της. Καθηγητής πανεπιστημίου, η σύζυγός του οδοντίατρος, και τα δυο χαριτωμένα αγόρια τους, Γεώργιος και Χαράλαμπος, ακολουθούν το δρόμο της οδοντιατρικής.

Όπως κάθε χρόνο, παρετέθη πλούσιο γεύμα μετά την Θεία Λειτουργία για όλους.
Σύναξη της Νεολαίας Vancouver, Surrey και Victoria έγινε το Σαββατοκύριακο στη Victoria. Προσήλθαν λίγο περισσότεροι από πενήντα (50) νέοι και νέες.

Ακολούθησε ένα πλούσιο πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση του π. Κ. Οικονόμου. Μίλησαν στα παιδιά οι: π. Κ. Καλτσίδης, π. Κ. Οικονόμου και ο διάκονος Δ. Vickery.
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος λειτούργησε μόνος σε ειδική Θεια Λειτουργία για την νεολαία το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018 και μίλησε στα παιδιά. Συγκεκριμένα, μίλησε για δυο θέματα: (α’) «Λαμβάνοντας Θεία Κοινωνία, δεν βλέπουμε μόνο την σωτηρία του κόσμου, αλλά έχουμε τον Χριστό να ζει και να κάνει το περίπατο Του στις ψυχές μας», και (β’) «Για την αξία του χρόνου».

Την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, ο Μητροπολίτης Σωτήριος τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου-Δημητρίου στο Ανατολικό Vancouver. Συμμετείχαν οι π. Τ. Πράττας, ιερατικώς προϊστάμενος, και ο συνταξιούχος ιερεύς π. Δ. Τρυφωνόπουλος, πρώην ιερατικώς προϊστάμενος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Σωτήριος χειροθέτησε αναγνώστες τους Α. Altilia και Χ. Μπιλαλάκη.

Μετά την Θεία Λειτουργία, έγινε η γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων με συμμετοχή των παιδιών των σχολείων των τριών Κοινοτήτων Αγ. Γεωργίου Vancouver, Αγ. Νικολάου-Δημητρίου Ανατολικού Vancouver και Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Surrey.

Συμμετείχαν οι προεδροι Κοινοτήτων, Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων και Νεολαίας, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Vancouver κ. Α. Ιωάννου.

Την Δευτέρα το βράδυ, 5 Φεβρουαρίου 2018, οι τρεις ιερείς και ο Μητροπολίτης Σωτήριος παρεκάθησαν σε δείπνο των τριών τμημάτων Φιλοπτώχου Αδελφότητας και συζήτησαν διάφορα θέματα και κατήρτησαν το πρόγραμμα για το ετος 2018.
Ο Μητροπολίτης έμεινε πλήρως ευχαριστημένος για την επίσκεψή του αυτή. Συνεχάρη, ευχαρίστησε και εξέφρασε την ευαρέσκεια της Εκκλησίας στους ιερείς, τους προέδρους και τα διοικητικά συμβούλια, τα τμήματα φιλοπτώχων, τα τμήματα νεολαίας, τους δασκάλους-δασκάλες των ελληνικών σχολείων, κατηχητές-κατηχήτριες των κατηχητικών σχολείων και τους ιερόπαιδες, και δοξολόγησε τον Θεό, διοτι όντως γίνεται έργο Θεού στη Βρετανική Κολομβία.

Την επομένη, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, ο Μητροπολίτης Σωτήριος επέστρεψε στην έδρα του, το Τορόντο.

(orthodoxplanet.com)