Εκδηλώσεις στην Κοινότητα Harrow

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow ΒΔ Λονδίνου οργανώνει τακτικά διάφορες κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, προς πνευματικό όφελος και καλλιέργεια των μελών και φίλων της.

Ανάμεσα στις άλλες εκδηλώσεις του τρέχοντος μηνός Φεβρουαρίου, ήταν η Πνευματική Σύναξη και το Νηστήσιμο Γεύμα της Καθαράς Δευτέρας.

Την Κυριακή της Τυρινής 18η Φεβρουαρίου η Βοηθητική Αδελφότητα Κυριών «Αγ. Αγάθη» οργάνωσε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κοινότητας μια ενδιαφέρουσα Πνευματική Σύναξη, με ομιλητή τον Αλέξιο Γεννάρη, Φωτογράφο των Θυατείρων, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Σιέρα Λεόνε».

Ο Αλέξιος είχε την ωραία ευκαιρία να μεταβεί πρόσφατα στη Σιέρα Λεόνε, να παρακολουθήσει από κοντά το έργο του Ιεραπόστολου π. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου, να καταγράψει με την κάμερά του τα έργα που πραγματοποιούνται εκεί, να γνωρίσει παιδιά και ενήλικες που εργάζονται στην Ιεραποστολή και να μετάσχεικι αυτός με τις δικές του δυνάμεις στην ευλογημένη αυτή πορεία προς τα έθνη.

Η παρουσίαση που έκανε στην εν λόγω Σύναξη (μέσω φωτογραφιών, βίντεος και λόγου) ήταν συγκλονιστική και εξαιρετικά συγκινητική. Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση, με τους ακροατές να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ομιλία και το θέμα.

Οι Κυρίες δεξιώθηκαν τους παρευρισκομένους με πολλά και νόστιμα κεράσματα.

Αμέσως μετά όλοι μεταφέρθηκαν στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής, όπου ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας τέλεσε τον Εσπερινό της Συγχωρήσεως.

Την αμέσως επομένη ημέρα, Καθαρά Δευτέρα, και πάλι η Αδελφότητα Κυριών της Κοινότητας, με πρωτεργάτρια την Πρόεδρο κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου οργάνωσαν και προσέφεραν Νηστήσιμο Γεύμα, με την ευκαιρία της έναρξης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στο Γεύμα παρακάθησε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης, μέλη των Επιτροπών της Κοινότητας και πλήθος Ενοριτών.

Η Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος εύχεται σε όλη τη θεοφιλή Ομογένειά μας Καλή κι Ευλογημένη Σαρακοστή, μέσα από τις ευωδίες της αγιοπνευματικής Παράδοσής μας! Καλό στάδιο στη νηστεία μας, πρεσβείαις της Θεοτόκου και των πολυπληθών Αγίων μας και καλή πνευματική καρποφορία!

(elliniki-gnomi.eu)