«Ελληνικό» και το κέντρο του Σίδνεϊ το Σαββατοκύριακο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με το διήμερο γλέντι στο πλαίσιο του 36ου Ελληνικού Φεστιβάλ της πόλης

Aπό τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Darling Harbour

Μετά τη Μελβούρνη και η καρδιά του Σίδνεϊ «χτύπησε» Ελληνικά το Σαββατοκύριακο κατά το διήμερο γλέντι στο πλαίσιο του 36ου Ελληνικού Φεστιβάλ της πόλης.

Το φεστιβάλ επρόκειτο να κορυφώθηκε με τη συναυλία του δημοφιλή Έλληνα καλλιτέχνη Χαρούλη  ενώ όλο το Σαββατοκύριακο παρουσίασαν παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς συγκροτήματα της παροικίας, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν ομογενείς καλλιτέχνες και από την κεντρική σκηνή παρουσιάστηκαν διάφορα ακόμη δρώμενα.

Στον περίγυρο του Tumbalong Park υπήρχαν περίπτερα από εταιρείες ελληνικών προϊόντων, από ομογενειακές και ευρύτερα αυστραλιανές υπηρεσίες, από τους διάφορους τομείς δράσης της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της ΝΝΟ, η οποία διοργανώνει το φεστιβάλ και πολλά άλλα.

Κεντρικός παρουσιαστής ήταν ο ομογενής ηθοποιός Γιώργος Καπινιάρης.

Το πρόγραμμα, με τις πλέον των 35 εκδηλώσεων που περιλαμβάνει το φετινό φεστιβάλ, παρουσιάστηκε σε δεξίωση που πραγματοποιήθηκε σε ομογενειακό κέντρο στο προάστιο Brighton Le Sands.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε από την επικεφαλής του φεστιβάλ, Νία Καρτέρη, διάκριση και στον «Νέο Κόσμο» για την πολύτιμη και πολύχρονη στήριξή του στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ.

(neoskosmos.com)