Ρωσία: Τουριστικά ταξίδια στο διάστημα το 2019

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ταξίδια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τουρίστες ετοιμάζει η ρωσική διαστημική εταιρεία Energia, τα οποία θα περιλαμβάνουν και διαστημικό περίπατο.

Tο κόστος του ταξιδιού ανά άτομο θα είναι περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.  Οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να βγουν έξω για ένα διαστημικό περίπατο και να φτιάξουν τη δική τους βιντεοταινία. Το ταξίδι θα διαρκεί περίπου ένα δεκαήμερο.

Η Energia, που είχε στείλει στο διάστημα το 1961 τον πρώτο άνθρωπο, τον Γιούρι Γκαγκάριν, αναπτύσσει ένα νέο διαστημικό σκάφος, το ΝΕΜ-2 (προσωρινή ονομασία), που, με τη βοήθεια ενός ρωσικού πυραύλου, θα μεταφέρει τέσσερις έως έξι τουρίστες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το ΝΕΜ-2 θα διαθέτει ”άνετες καμπίνες ”δύο τουαλέτες και πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι η αμερικανική εταιρεία Boeing, που έχει τις δικές διαστημικές φιλοδοξίες, ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο σχέδιο. Στη νέα «κούρσα» του διαστημικού τουρισμού φιλόδοξα σχέδια έχει και η εταιρεία Virgin Galactic του επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον, που αναπτύσσει το σκάφος SpaceShipTwo.

Το 2009 η Ρωσία είχε στείλει για δύο εβδομάδες στον ISS τον Καναδό δισεκατομμυριούχο και ιδρυτή του «Τσίρκου του Ήλιου» Γκι Λαλιμπερτέ, ενώ το 2006 η ιρανο-αμερικανή επιχειρηματίας Ανουσές Ανσαρί έγινε η πρώτη γυναίκα διαστημική τουρίστρια.

(www.europolitis.eu)