Τουριστική «γνωριμία» Ελλάδας-Ρωσίας στη Μόσχα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα και Ρωσία έχουν σημαντικές προοπτικές για αύξηση των μεταξύ τους τουριστικών ροών και ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των ελληνικών και ρωσικών Περιφερειών, που συμμετείχαν στο Τουριστικό Φόρουμ «Τόσο διαφορετική Ελλάδα», το οποίο πραγματοποιήθηκες χθες, 25 Ιανουαρίου 2018, στη Μόσχα.

Στο Φόρουμ, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017/2018, συμμετείχαν εννέα ελληνικές και 30 ρωσικές Περιφέρειες, και εκπρόσωποι της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας και του Συνδέσμου Tour Operators της Ρωσίας.

Τη σημασία του τουρισμού για την ανάπτυξη των ανταλλαγών μεταξύ των δύο λαών επεσήμανε ο Πρέσβυς της Ελλάδας στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, παρομοιάζοντας μάλιστα τον τουρισμό ως μία νοητή λεωφόρο που επιτρέπει την κυκλοφορία όλων των υλικών και άυλων αγαθών. «Το σημερινό φόρουμ είναι μία σημαντική ευκαιρία για τη διαφοροποίηση του τουρισμού τόσο για την παλέτα των προϊόντων όσο και γεωγραφικά. Είναι μια ευκαιρία για όλους εσάς να προσφέρετε έναν τουρισμό που θα απευθύνεται ειδικά στις ανάγκες του κάθε τουριστικού επισκέπτη», επεσήμανε στους εκπροσώπους των Περιφερειών ο Έλληνας Πρέσβυς.

«Το πιο σημαντικό κέρδος από αυτό το φόρουμ είναι ότι μας δίδεται η ευκαιρία να μάθουμε ο ένας τον άλλον, τις δυνατότητες και τη δυναμική μας και να δούμε που μπορούμε να συνεργαστούμε», ανέφερε η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου, που συντόνιζε την ελληνική αποστολή.

Ο Κώστας Αγοραστός, πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στις προοπτικές ενίσχυσης των τουριστικών ανταλλαγών. «Δεν είμαστε άγνωστοι, οι δεσμοί μας μετρούν αιώνες αλλά μπορούμε να τους ενισχύσουμε περισσότερο», σημείωσε, ενώ η Όλγα Γιαρίλοβα, Διευθύντρια του Τμήματος Τουρισμού και Περιφερειακής Πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπογράμμισε ότι η ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των ελληνικών και ρωσικών περιφερειών στο φόρουμ καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο χωρών για ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ, οι εκπρόσωποι των ελληνικών Περιφερειών είχαν παράλληλα την ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη Σεργκιέφ Ποσάντ στην Περιφέρεια της Μόσχας, και να ξεναγηθούν σε μουσεία της πόλης και στην Αγία Τριάδα Σεργίου Λαύρας.

(www.elru2016.gr)