Σε εκδήλωση στην Πάφο 42 Αιγύπτιοι τουριστικοί πράκτορες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΑΞΙΔΙ
Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με τη συμμετοχή 42 Αιγυπτίων τουριστικών πρακτόρων επ’ ευκαιρίας της δρομολόγησης πτήσης μεταξύ Πάφου – Καΐρου και Πάφου – Αλεξάνδρειας.
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Νάσος Χατζηγεωργίου ανέφερε πως ο τουριστικός οργανισμός Tishoury Group Egypt  έχει στόχο το 2018 να φέρει στην Πάφο 20 χιλ. επισκέπτες από διάφορες περιοχές των γειτονικών χωρών όπως Κάιρο, Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο, από το Λίβανο, Μαρόκο και άλλες χώρες.
H αιγυπτιακή αποστολή παρέμεινε μέχρι και σήμερα, 5 Ιανουαρίου και ξεναγήθηκε σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Το πρόγραμμα εστιάζεται κυρίως στην καλοκαιρινή περίοδο, όμως είναι μια μεγάλη προοπτική για επέκταση και σε άλλες περιόδους του χρόνου.
Ως φορείς τουρισμού, είπε ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ, θεωρούμε αυτή την εξέλιξη στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της Πάφου ειδικότερα, και εκτίμησε πώς εκτός από τον τουριστικό τομέα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επωφεληθούν και άλλοι τομείς, όπως ο τομέας ανάπτυξης γης, το εμπόριο αλλά και πιθανότητα να ανοιχθούν κάποιες προϋποθέσεις για επενδύσεις.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των τουριστικών δεδομένων της Κύπρου και τι προσφέρει η Πάφος ιδιαίτερα.
Μιλώντας εξάλλου στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε πως από πλευράς του Επιμελητηρίου έγινε αναφορά στο επιχειρηματικό περιβάλλον και στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Κύπρο και ιδιαίτερα στην Πάφο.
Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι τον Μάρτιο του 2018 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΕΒΕ Πάφου στο Κάιρο με στόχο την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και του Επιμελητηρίου Καΐρου.
Πρόσθεσε πως μέσα από την συζήτηση η οποία έγινε, διαφάνηκε ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν για να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια είναι και στην περίπτωση της Αιγύπτου το πρόβλημα με την έκδοση βίζας.
Φαίνεται, συνέχισε, “ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα και όλοι οι τουριστικοί πράκτορες που παρευρέθηκαν στο εργαστήριο αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο πρόβλημα της άδειας εισόδου από τις κυπριακές αρχές».
(Πηγή: ΚΥΠΕ)