Δώρο-έκπληξη του Προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ.Χρήστου Καβαλή στον Αιγύπτιο Πρέσβη στην Αθήνα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρέσβη στην Αθήνα, την Αυτού Εξοχότητα, τον κ. Φαρίντ Μουνίμπ στο επιβλητικό κτίριο της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Αθήνα, είχε την Παρασκευή 8.12.2017 ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής.

Η γνωριμία του Πρέσβη κ.Φαρίντ Μουνίμπ και του Προέδρου είχε ήδη γίνει στο Κάιρο σε δύο ακόμα συναντήσεις πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στην Αθήνα, παρουσία της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και μία δεύτερη στην Πρεσβευτική Κατοικία του Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο κ. Μ.Χ.Διάμεση.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε κυρίως στην εξέταση του τρόπου ενίσχυσης της συνεργασίας της πρεσβείας της Αιγύπτου και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κατά το 2018 – έτος που ο πρόεδρος Σίσι χαρακτήρισε – ως έτος Ελληνοαιγυπτιακής φιλίας.

Η Αιγύπτιος πρέσβης εξέφρασε τη συγκίνηση και χαρά του για το γεγονός, που και ο ίδιος διαπίστωσε, στο πόσο συνδεδεμένοι παραμένουν οι Αιγυπτιώτες Έλληνες, που βρίσκονται στην Ελλάδα, με την Αίγυπτο, τόσο μέσω του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων όσο και σε προσωπικό επίπεδο, γεγονός που επιβεβαίωσε και εμβάθυνε ο κ. Καβαλής.

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. επιφύλαξε ένα δώρο-έκπληξη στον Αιγύπτιο Πρέσβη, καθώς συμφωνήθηκε όπως σε επόμενη επίσκεψη του ιδίου στην Αθήνα να παρουσιάσει στον Πρέσβη μια προσωπική του εργασία – μελέτη για τον εκπληκτικό παραλληλισμό της ιστορίας των δύο αδελφών λαών και του αντίκτυπού της στην ζωή της παροικίας στην Αίγυπτο.

Η συζήτηση που κράτησε αρκετή ώρα περιέλαβε και το θέμα της πρωτοβουλίας της Αιγυπτίας Υπουργού Μετανάστευσης κ. Ναμπίλα Μάκραμ για την οργάνωση της επίσκεψης 200 Ελλήνων και Κυπρίων στο πρόγραμμα Νόστος, καθώς και θεμάτων που θα μπορούν να προβάλλουν και σε παράλληλους τομείς την Ελληνοαιγυπτιακή Φιλία.

(ekkairo.org)