Άρση Βαρών: Τρία Πανελλήνια ρεκόρ σημείωσε ο Γαλιατσάτος

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλες επιδόσεις, σπουδαίοι αγώνες και τρία Πανελλήνια ρεκόρ σημειώθηκαν τη δεύτερη ημέρα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Ανδρών – Γυναικών, Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων που διεξάγονται στον Πολύγυρο.

Έντονες συγκινήσεις επεφύλαξε στους αθλητές και φίλους της Άρσης Βαρών που βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου. Ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος αν και τραυματίας, από την πρώτη του προσπάθεια έδειξε πόσο μεγάλο ταλέντο είναι κι έσπασε τρία Πανελλήνια ρεκόρ Παίδων στα 94κ. Στο αρασέ ο Παγκόσμιος πρωταθλητής σήκωσε 146κ. κι έσπασε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Τάσου Τριανταφύλλου από το 2004, όταν και είχε σηκώσει 145κ. Στο ζετέ ο Γαλιατσάτος βελτίωσε το δικό του ρεκόρ κατά ένα κιλό και σήκωσε 177κ., ενώ και στο σύνολο έσπασε το δικό του ρεκόρ με 323κ.

Οι μεγάλες επιδόσεις συνδυάστηκαν τέλεια με την τελετή των αγώνων. Αθλητές, προπονητές και κάτοικοι του Πολυγύρου βρέθηκαν στο δημοτικό θέατρο και παρακολούθησαν την ιδιαίτερα όμορφη τελετή.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος σε δηλώσεις του για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών είπε: «Εμείς στηρίζουμε τον αθλητισμό, είμαστε υπέρ του Πολιτισμού και βέβαια χρωστάμε πάρα πολλά στον Πύρρο Δήμα και τους συνεργάτες του που τίμησαν επανειλημμένα την περιοχή μας. Φροντίζουμε να είμαστε οργανωτικά τέλειοι. Την Άρση Βαρών την αγαπάμε, τη φιλοξενούμε κι ελπίζουμε τη νέα χρονιά να έχουμε περισσότερα αθλήματα. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε και τέσσερα Πανελλήνια ρεκόρ που σηματοδοτούν προαγωγή του αθλητισμού, τον οποίο στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις» τόνισε ο Αστέριος Ζωγράφος.

Από την μεριά του ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Αρσης Βαρών τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας σχολίασε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Πολυγύρου που μας στηρίζει και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Ζωγράφο, που είναι δίπλα μας. Η Αρση Βαρών έχει μέλλον, αλλά όπως η χώρα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, έτσι και το άθλημα περνάει κάποιες δυσκολίες. Ελπίζω, όμως, ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε τα αποτελέσματα από τα νέα παιδιά που έκαναν τέσσερα Πανελλήνια ρεκόρ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ και τον Όμιλο υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και την Cosmote για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Στην τελετή των αγώνων βραβεύτηκαν οι αθλητές της χρονιάς. Ο Ευάγγελος Γαλιατσάτος και η Άννα Σαλπικίδου ήταν οι κορυφαίοι του 2017. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τα ρεκόρ που πέτυχα, αλλά ήθελα μια καλύτερη επίδοση» τόνισε ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αγωνίστηκε τραυματισμένος: «Η αλήθεια είναι ότι ακόμα πονάω. Ο αγώνας είναι για να αγωνίζεσαι. Προσπάθησα για το καλύτερο. Είναι σημαντικό ότι βραβεύτηκα ως κορυφαίος αθλητής της χρονιάς».

Από τη μεριά της η Άννα Σαλπικίδου είπε: «Είναι τεράστια τιμή, για ένα κορίτσι της ηλικίας μου, να βραβεύεται ως κορυφαία αθλήτρια. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη» δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και αναφερόμενη στα 12 μετάλλια που κατέκτησε στο Πανελλήνιο είπε: «Δεν είμαι ικανοποιημένη. Είχα δύο άκυρες στο αρασέ και ουσιαστικά κατέκτησα τα μετάλλια με μία προσπάθεια».

(www.zougla.gr)