Στο Ελληνικό Κέντρο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επίσκεψη στη Μελβούρνη θα πραγματοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος για να παρευρεθεί στα αποκαλυπτήρια αντιγράφου τμήματος της Ζωφόρου του Παρθενώνα, ενώ θα παρουσιάσει και ομιλία για τις επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες μεταξύ Βικτώριας και Ελλάδας, στο Ελληνικό Κέντρο.

Τα αποκαλυπτήρια της Ζωφόρου του Παρθενώνα πρόκειται να γίνουν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται στις 26 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Ελληνικό Κέντρο, στη γωνία των οδών Λόνστεϊλ και Ράσελ.

Στην εκδήλωση αυτή θα παρευρεθούν εκτός από τον Ελληνα υπουργό και ο πρωθυπουργός της Βικτώριας κ. Ντάνιελ Αντριους, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των διπλωματικών και εκκλησιαστικών μας αρχών, παροικιακών οργανισμών, ευεργέτες και μέλη της Κοινότητας.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και για το σκοπό αυτό θα έχει κλείσει η κυκλοφορία στο χώρο γύρω από το Ελληνικό Κέντρο.

Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του κ. Κατρούγκαλου στην ιστορική αυτή εκδήλωση της Κοινότητας εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

«Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον υπουργό κ. Κατρούγκαλο τον Σεπτέμβρη στην Ελλάδα, όπου έγινε μια συνάντηση για οικονομικά θέματα και για το πώς μπορούμε να στηρίξουμε περισσότερο την οικονομία της Ελλάδας,» δήλωσε ο κ. Παπαστεργιάδης.

»Επίσης συζητήσαμε φορολογικά θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, καθώς και τη διακρατική συμφωνία Φορολογίας μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας που αφορά ομογενείς και επενδυτές, για να αποφεύγεται η διπλή φορολόγηση. Ο κ. Κατρούγκαλος μας ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι θετική αλλά εξαρτάται και από την Αυστραλία.

»Συζητήσαμε επίσης και το θέμα τοποθέτησης εμπορικού ακολούθου στη Μελβούρνη, κάτι για το οποίο ο υπουργός ήταν πολύ θετικός.

»Ενδιαφέρον έδειξε επίσης και για το νομικό σύστημα της Αυστραλίας, για το οποίο τον ενημέρωσα σχετικά, καθώς και για την δικηγορική εταιρεία μου που απασχολεί πάνω από 650 άτομα.
»Επίσης έδειξε πολύ ενθουσιασμένος για το έργο της Κοινότητας, για την οποία είχε ‘ακούσει πολύ καλά λόγια’ και πιστεύει πως μέσω της Κοινότητας μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω οι σχέσεις των δύο χωρών.

»Ηταν ενημερωμένος και για το Ελληνικό Κέντρο, το νέο κοινοτικό κτήριο των 15 ορόφων και επιθυμούσε να παρευρεθεί στα αποκαλυπτήρια του αντιγράφου τμήματος της Ζωφόρου του Παρθενώνα.»

Η ομιλία του κ. Κατρούγκαλου στο Ελληνικό Κέντρο

Η ομιλία του κ. Κατρούγκαλου στο Ελληνικό Κέντρο, αφορά τις επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες μεταξύ Βικτώριας και Ελλάδας και θα γίνει στις 1.00μμ, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στον ημιώροφο του κτηρίου της Κοινότητας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας καλεί όλη την παροικία να παρευρεθεί τόσο στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του αντιγράφου της Ζωφόρου του Παρθενώνα, όσο και στην ομιλία του κ. Κατρούγκαλου.

(www.greekcommunity.com.au)