Ο Έλληνας ορυκτολόγος που θα συμμετάσχει σε αποστολή της ΝΑΣΑ για την ανακάλυψη μετεωριτών

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο επίκουρος καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Μπαζιώτης, που ασχολείται με την ορυκτολογία και την πετρολογία, θα συμμετέχει σε αποστολή της ΝΑΣΑ για την ανακάλυψη μετεωριτών στην Ανταρκτική.

Η ταχύρρυθμη εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, του Κλίβελαντ των ΗΠΑ, κράτησε τρεις μέρες.
Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η γνωριμία των μελών της ομάδας και ο τρόπος στησίματος σκηνών τύπου «Σκοτ», όπου θα διανυκτερεύουν για να εξοικειωθούν.
Η αποστολή της ΝΑΣΑ θα διαρκέσει από το Νοέμβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018 και η αναζήτηση μετεωριτών θα γίνει με πεζοπορία και με χρήση χιονοοχημάτων.

Ο Γιάννης Μπαζιώτης, είναι ο πρώτος Έλληνας που θα συμμετέχει στη συγκεκριμένη αποστολή της ΝΑΣΑ, η οποία έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν ακόμη 40 φορές.

Η χρηματοδότησή της γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής.
Η επιτυχία των αποστολών έχει στεφθεί με επιτυχία, καθώς έχουν ανακαλυφθεί περίπου 22.000 μετεωρίτες, από τους 56.000 που έχουν βρεθεί στη Γη.

Στην αποστολή συμμετέχουν 4 επιστήμονες, που επιλέγονται ανάμεσα σε πολλούς άλλους από όλο τον κόσμο.
Ο κ. Μπαζιώτης κατέθετε αίτηση κάθε χρόνο από το 2013 μέχρι και το 2017, χωρίς να χάνει το πείσμα του, αφού όπως δήλωσε σε συνέντευξή του η συμμετοχή στη συγκεκριμένη αποστολή, αποτελεί για εκείνον όνειρο ζωής.
Επιθυμία του είναι η ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας για τους μετεωρίτες στην Ελλάδα και πιστεύει ότι του δόθηκε η ευκαιρία να προχωρήσει την επιστήμη του ένα βήμα παραπέρα.

(http://www.valueforlife.gr)