Ο τελικός του Run Greece στον Μαραθώνιο της Αθήνας

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι επτά συνολικά αγώνες του Run Greece απέκτησαν φέτος τελικό και μετά από πέντε χρόνια διεξαγωγής του, οι 70 άνδρες και ισάριθμες γυναίκες που πήραν την πρόκριση, θα διεκδικήσουν την κορυφή συμμετέχοντας σε αγώνα 3.000μ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του 35ου διεθνή Μαραθωνίου της Αθήνας.

Οι εφετινοί αγώνες του Run Greece ξεκίνησαν από τη Λάρισα (26/3), ενώ ακολούθησαν οι διοργανώσεις σε Ηράκλειο (30/4), Καστοριά (14/5), Ιωάννινα (21/5), Αλεξανδρούπολη (24/9), Ρόδο (1/10) και Πάτρα (8/10).
Για μία ακόμη χρονιά χιλιάδες δρομείς έτρεξαν σε όλες τις πόλεις και μεγαλώνοντας το ανθρώπινο ποτάμι των δρομέων. Σχεδόν 15.000 δρομείς συμμετείχαν σε όλους τους αγώνες χωρίς να συνυπολογιστούν οι αγώνες των παιδιών που ανεβάζουν κατά πολύ τις συμμετοχές.

Κάθε πόλη θα έχει στον τελικό τους δικούς της 20 εκπροσώπους (10 άνδρες και 10 γυναίκες), οι οποίοι προέρχονται από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Συνολικά, στον αγώνα 3 χλμ, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 10.25 το πρωί της Κυριακής (12/11), θα αγωνιστούν 140 αθλητές και αθλήτριες εκπροσωπώντας τόσο τις πόλεις τους στην ομαδική βαθμολογία όσο και τους εαυτούς της στην ατομική.

Οι βαθμοί των νικητών (ανδρών – γυναικών), είναι ο αριθμός που μας δίνει το σύνολο των συμμετεχόντων στην γραμμή εκκίνησης (αν στην γραμμή εκκίνησης είναι 70 άνδρες και 70 γυναίκες, ο/η πρώτος-τη θα πάρουν 70 βαθμούς). Στη συνέχεια για κάθε επόμενο τερματίσαντα, οι βαθμοί θα μειώνονται κατά 1 (69 βαθμοί για τον/την δεύτερο-η, 68 βαθμοί για τον/την τρίτο-η κ.ο.κ). Το άθροισμα των βαθμών των τερματισάντων κάθε ομάδας ανδρών και γυναικών θα είναι το σύνολο των βαθμών για την ομαδική κατάταξη κάθε ομάδας.

(http://www.amna.gr)