Μόντρεαλ: Η Έφη Γιάννου ευχάριστη έκπληξη των δημοτικών εκλογών- “Σταθερή αξία” στο Παρκ Εξτένσιον η Μαίρη Ντέρος

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Η Έφη Γιαννου- Καρμίρη ήταν η ευχάριστη έκπληξη των δημοτικών εκλογών στο Μόντρεαλ, σε ό,τι αφορά στους ελληνικής καταγωγής υποψηφίους καθώς, με την πρώτη εμφάνιση της, κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 60% στην εκλογική περιφέρεια του Μπορντό-Καρτιέβιγ. 

Η Μαίρη Ντέρος, επίσης, επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς της με τους εκλογείς του Παρκ Εξτένσιον οι οποίοι αναγνώρισαν το έργο της και την εξέλεξαν – για έκτη φορά- με ποσοστό που αγγίζει το 50%.

Ειδικότερα:

  • Στο Πάρκ Εξτένσιον η Μαίρη Ντέρος, παρ’ ότι η παράταξη της έχασε τις εκλογές, κατάφερε να πετύχει μια ακόμη επανεκλογή συγκεντρώνοντας 4.035 ψήφους και ποσοστό 49,77%, επιβεβαιώνοντας την διαχρονικά ισχυρή σχέση που έχει με τους κατοίκους της περιοχής.
  • Στο Μπορντό – Καρτιέβιγ η Έφη Γιάννου- Καρμίρη ήταν η ευχάριστη έκπληξη των δημοτικών εκλογών. Στην πρώτη της εμφάνιση έδειξε ότι διαθέτει μεγάλα ερείσματα στην περιοχή της καθώς η επίδοση της προσέγγισε το 60%. Συγκέντρωσε 5.297 ψήφους και ποσοστό 59,98%.
  • Στο Πιερφοντ- Ρόξμπορο ο Δημήτρης (Τζιμ) Μπέης διατήρησε την δυναμική του και επανεξελέγη περιφερειακός δήμαρχος με 7.929 ψήφους και ποσοστό 46,03%.
  • Στο Γουέστμαουντ η Θεοδώρα Σαμιώτη έχασε για μόλις τρεις ψήφους. Συγκέντρωσε 322 ψήφους (ποσοστό 49,8%) έναντι 325 του εκλεγέντος δημοτικού συμβούλου.
  • Στο Λασάλ εξαιρετική ήταν η πρώτη παρουσία της Λορέν Δαφνιώτις. Δεν εξελέγη αλλά συγκέντρωσε 2.974 ψήφους και ποσοστό 27,37%.

Στο Λαβάλ επανεξελέγησαν οι δυο ελληνικής καταγωγής δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Βασίλης Καρυδόγιαννης, με ποσοστό 45,3% και 2.015 ψήφους και η Αγλαΐα Ρεβελάκη (της παράταξης Γκομπέ) με ποσοστό 47% και 2.083 ψήφους.

(greekpost.ca)