Αφιέρωμα στον Εκπαιδευτικό – Λογοτέχνη Παναγιώτη Καρματζό

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Μια εξαιρετική εκδήλωση στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων. Χαρακτηριστικά το δελτίου τύπου του Συνδέσμου αναφέρει:

“«Αγαπητοί φίλοι, η σημερινή είναι μια μεγάλη μέρα, καθώς βρισκόμαστε εδώ, στο φιλόξενο εντευκτήριο μας για να τιμήσουμε την πολυετή και αδιάκοπη προσφορά του στον Αιγυπτιωτισμό, τον «δάσκαλο», όπως τον λέμε οι δικοί του άνθρωποι. Τον δικό μας δάσκαλο, φιλόσοφο και άνθρωπο.»  Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κ. Μιχαηλίδης ξεκίνησε την ομιλία του την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 στην εκδήλωση «Αφιέρωμα στον Εκπαιδευτικό – Λογοτέχνη Παναγιώτη Καρματζό».

Το αφιέρωμα που παρακολούθησαν πάνω από 200 μέλη, φίλοι του Συνδέσμου αλλά και μαθητές του κ. Καρματζού επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι μαθητές του κκ Αγγελική-Βλαχάκη – Δημητρίου φιλόλογος – λυκειάρχης & Ιούλιος Κέρπης φιλόλογος – λογοτέχνης Συμμετείχε και η Χορωδία του Συνδέσμου η οποία ερμήνευσε μελοποιημένα από τον μαέστρο της κ. Γιάννη Λαζαρίδη δύο ποιήματα του Δασκάλου συνοδευόμενη στο πιάνο από την καθηγήτρια κ. Φιφίκα Μπρουσιανού.

Η εκδήλωση δομημένη σε ενότητες έδωσε την δυνατότητα σε πολλούς ομιλητές να τον τιμήσουν και να μάθουμε γνωστές και άγνωστες πτυχές της ενδιαφέρουσας ζωής, του έργου του και της μεγάλης προσφοράς του στην Εκπαίδευση, Λογοτεχνία, Θέατρο και τον Σύνδεσμο μας .

Ομιλητές με την σειρά που μίλησαν ήταν οι κ.κ. Τ. Χούνης Χημικός, Κ. Κοτζιαμάνης Φιλόλογος-Λογοτέχνης, Κ. Μανωλιδάκη Ηθοποιός, Ι. Γιαννοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν Αθηνών, Α. Μαστραπός Σχολικός Σύμβουλος Δ/θμιας Εκπαίδευσης, Ελένη Κονδύλη-Μπασούκου Καθ. Παν Αθηνών, Ματούλα Τομαρά-Σιδέρη Καθ. Παντείου Πανεπιστημίου & Πρόεδρος Εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Διασποράς, Κρυστάλλω Τρίμη πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, Ν. Βοστάνης Μηχανουργός, Α. Κυριακίδης Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Αβερωφείου Σχολής Αλεξανδρείας.

Στην εκδήλωση σημαντική η παρουσία και συμμετοχή της αγαπημένης Μάγδας, συζύγου του Δασκάλου.

Η συγκινητική βραδυά έκλεισε με ευχαριστίες και απονομή αναμνηστικής πλακέτας προς τον Δάσκαλο από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων καθώς και τον Πρόεδρο Συνδέσμου Αποφοίτων Αβερωφείου Σχολής Αλεξανδρείας.”