Διεθνές Συνέδριο: “Συγχρονικές και Διαχρονικές Όψεις της Ελληνικής Διασποράς IV”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεκάδες πανεπιστημιακοί και ερευνητές από την Ελλάδα, την υπόλοιπη Ευρώπη και την Αυστραλία συμμετέχουν στις εργασίες, του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ελληνική Διασπορά, με τίτλο «Συγχρονικές και Διαχρονικές Όψεις της Ελληνικής Διασποράς IV», το οποίο συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο «Charles Darwin» της Αυστραλίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Οι εργασίες του διεξάγονται υβριδικά, τόσο με φυσική όσο και με εξ αποστάσεως συμμετοχή σε τρεις διαφορετικές συνεδριακές ημέρες, η πρώτη εκ των οποίων έλαβε χώρα την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και είχε ως έδρα το Πανεπιστήμιο «Charles Darwin».

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 θα λάβει χώρα η δεύτερη συνεδριακή ημέρα η οποία θα έχει ως έδρα τη Ρόδο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θα ξεκινήσει με την ομιλία του  Αναπληρωτή Προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) και Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Κουτσογιάννη, με θέμα “Διδασκαλία της ελληνικής στη διασπορά: από τη θεωρία και την έρευνα στη γλωσσική πολιτική”.

Το πλήρες πρόγραμμα του δεύτερου συνεδρίου και ο σύνδεσμος για ανοιχτή on line παρακολούθηση εδώ.

Η τρίτη και τελευταία συνεδριακή ημέρα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στα θέματα που θα εξεταστούν στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Διασπορά είναι ζητήματα που αφορούν την ιστορία, τη λογοτεχνία, την μετανάστευση, τη θρησκεία, τον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή, ενώ θα γίνει εκτενής συζήτηση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και την προώθηση των ελληνικών σπουδών και της ελληνικής γλώσσας στη Διασπορά.

(www.panhellenicpost.com)