Μόναχο: Ελληνική εβδομάδα κινηματογράφου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H 36η ελληνική εβδομάδα κινηματογράφου στο Μόναχο ξεκινάει στις 18 Νοεμβρίου στο νέο Gasteig

Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου στο Μόναχο για 36η χρονιά, με σπουδαίες ταινίες μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και μοναδικές παραγωγές μικρού μήκους, καθώς επίσης μοναδικές πρεμιέρες και ειδικές προβολές.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στις 3 Νοεμβρίου, ενώ η έναρξη είναι προγραμματισμένη για τις 18 Νοεμβρίου στην αίθουσα Rio Filmpalast με την ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη“. Οι υπόλοιπες κινηματογραφικές προβολές θα προβάλλονται από 19 Νοεμβρίου στο Gasteig HP8. Εκτός από την ταινία  “Σμύρνη μου, αγαπημένη”, η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου θα προβάλει, μεταξύ άλλων, τις σημαντικές και σπουδαίες παραγωγές “Broadway”, “Daniel’16”, ” και “Σελήνη, 66 ερωτήσεις”, καθώς και την ταινία “Ας περιμένουν οι γυναίκες”.

Εδώ και 36 χρόνια η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου αποτελεί το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της ελληνικής κοινότητας στο Μόναχο. Οι κινηματογραφικές αίθουσες και πολιστικοί πολυχώροι του Μονάχου φιλοξενούν τις πιο πρόσφατες κινηματογραφικές παραγωγές μεγάλου μήκους, αφιερωματικές προβολές σπουδαίων και ιστορικών παραγωγών αλλά και μοναδικές ταινίες μικρού μήκους, προβάλλοντας τις παλαιότερες και τις νέες γενιές Ελλήνων σκηνοθετών, ηθοποιών και σεναριογράφων στην Κεντρική Ευρώπη.

Διαχρονικά, η διοργάνωση έχει φιλοξενήσει σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, σεναριογράφους, συγγραφείς, ερευνητές, ιστορικούς, τραγουδιστές, παλαίμαχους αθλητές και ποιητές, αλλά και χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Το 2019 η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου ήταν με 3.500 επισκέπτες η πιο πετυχημένη πολιστική δράση της Ελληνικής Ομογένειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

(www.panhellenicpost.com)