Chefs abroad: Απόδημος γαστρονομικός Ελληνισμός

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Είναι γεγονός πως η ελληνική γαστρονομία και ζαχαροπλαστική έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και διακρίνεται ανάμεσα σε διεθνείς κουζίνες παγκοσμίως. Είναι επίσης γεγονός πως πολλοί διακεκριμένοι Έλληνες chefs και pastry chefs εργάζονται στο εξωτερικό είτε σε γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια είτε σε δικές τους επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας άλλοτε ελληνικές πρώτες ύλες και άλλοτε ελληνικές συνταγές, συστήνοντας γεύσεις και αρώματα στους απανταχού λάτρεις της γαστρονομίας. Ανάμεσα σε αυτούς οι:

  • Νίκος Ζαλώνης – Σκωτία, Head chef, υποψήφιος για αστέρι Michelin, ιδιοκτήτης του Pinch of Taste
  • Έλλη Κοκοτίνη – Γερμανία, Pastry chef, ιδιοκτήτρια του Melia
  • Ζήσης Κύρκος – Βέλγιο, Chef, ιδιοκτήτης του Gastra
  • Ντίνα Μαστραχά – Λονδίνο, Εξειδικευμένη Pastry chef

Στον ακόλουθο σύνδεσμο υπάρχουν οι εμπειρίες του καθενός: https://www.athensvoice.gr/taste/758021-chefs-abroad-apodimos-gastronomikos-ellinismos