Συνάντηση Γ. Χρυσουλάκη με την Ελληνική Κοινότητα Σαντιάγο Χιλής

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Διαδικτυακή συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού  και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, με το Προεδρείο και τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Σαντιάγο Χιλής – στο πλαίσιο της προσπάθειάς  να δημιουργηθούν δίκτυα επικοινωνίας και συνεργασίας με τη νέα γενιά των Ομογενών από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Χρυσουλάκης συνεχάρη την Ελληνική Κοινότητα της χιλιανής πρωτεύουσας, η οποία δραστηριοποιείται σε πολλά μέτωπα με μεγάλη επιτυχία. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι με την πρόσφατη απόκτηση νέας έδρας τα μέλη της θα συνεχίσουν με ανανεωμένο ζήλο τις αξιόλογες προσπάθειές τους για ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Η Πρόεδρος της Κοινότητας, κα Maria Teresa Marinakis, περιέγραψε τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες με προεξάρχουσα την οργάνωση του μεγάλου Κληρικολαϊκού Συνεδρίου τον προσεχή Οκτώβριο στην Ουρουγουάη, στο οποίο προσκάλεσε τον κ. Χρυσουλάκη. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας αποδίδει μεγάλη σημασία στην ελληνική Διασπορά στη Λατινική Αμερική, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας, και στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόσκληση με χαρά.

Ο Πρέσβυς της Ελλάδος στη Χιλή, κ. Παϊζης – Παραδέλλης, ο οποίος τίμησε τη συνάντηση με την παρουσία του, αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα συγκινητικές εκφάνσεις φιλελληνισμού που απαντώνται σε ολόκληρη τη χώρα, υπογραμμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η Ελλάδα, εάν αξιοποιήσει τη σπουδαία αυτή δυναμική με περαιτέρω κοινές δράσεις και καινοτόμες συνέργειες.

Τα πεδίο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ευρύτατο στην παρούσα συγκυρία, δεδομένου ότι η ομογενής Irina Karamanos, πέραν του ρόλου της Πρώτης Κυρίας της Χιλής, έχει αναλάβει και χρέη Διευθύντριας Κοινωνικών και Πολιτιστικών Θεμάτων της Προεδρίας. Επισημαίνεται δε ότι ο πατέρας της, Jorge Karamanos, είχε διατελέσει επί μακρόν Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Σαντιάγο.

Ο κ. Χρυσουλάκης ενημέρωσε την Ελληνική Κοινότητα Σαντιάγο σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και συγκεκριμένα για την ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα staellinika.com. η οποία λειτουργεί σε όλο τον κόσμο ήδη με πολύ μεγάλη επιτυχία. Αυτή τη στιγμή, επεσήμανε, μπορούμε να υποστηρίξουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών. Αναφέρθηκε, επίσης, στην προβολή της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με στόχο την ανάδειξη της καθολικότητας της γλώσσας μας.  Τελευταία, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντική πρωτοβουλία, στην οποία αναφέρθηκε, ήταν η καμπάνια «Study In Greece», η οποία στοχεύει στην προώθηση της των αγγλόφωνων προγραμμάτων ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

(www.panhellenicpost.com)