Ένα συγκινητικό μήνυμα συμπαράστασης στην Ελλάδα από Έλληνες μαθητές της Αυστραλίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και συγκινητικό τρόπο επέλεξαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Κολλεγίου «ΝΕΣΤΟΡΑΣ» για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στη «μητέρα – πατρίδα» Ελλάδα που αυτές τις ημέρες δίνει τη μάχη της ενάντια στην πανδημία COVID-19.

Επιλέγοντας το πολυαγαπημένο τραγούδι «Υπομονή» σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Αλέκου Σακελλάριου με τις αξέχαστες φωνές των Γρηγόρη Μπιθικώτση και Αλίκης Βουγιουκλάκη, που είναι ταυτόσημο της Ελλάδας που υποφέρει αλλά ποτέ δεν υποκύπτει υπομένοντας καρτερικά μέχρι «ο ουρανός να γίνει πιο γαλανός», οι μαθητές του Κολλεγίου στέλνουν το δικό τους συγκινητικό μήνυμα υποστήριξης και αγάπης, όχι μόνο στους Έλληνες αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο που βάλλεται από την πανδημία.

«Τι κι αν δεν μπορούμε να είμαστε δίπλα σας το μυαλό και η καρδιά μας είναι μαζί σας. Κάντε υπομονή και να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας.

Με αγάπη από τη μακρινή Μελβούρνη οι μαθητές και το προσωπικό του Κολλεγίου «Νέστορας».

Απλά λόγια που όμως κρύβουν τόση δυναμική μέσα τους, ιδιαίτερα επειδή βγαίνουν από τα χείλη των εκπροσώπων μιας γενιάς που θεωρητικά βρίσκεται παρασάγγες μακριά από τις ρίζες της, κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά.

Το βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα του σχολείου στο Facebook στις 28 Δεκεμβρίου είχε μεγάλη απήχηση τόσο στην πατρίδα όσο και στην ομογένεια.

Κι αυτό δεν είναι έκπληξη. Γιατί μπορεί τα παιδιά να μας ενθαρρύνουν να κάνουμε υπομονή μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες, αλλά η κίνησή τους αυτή καθαυτή μας γεμίζει ελπίδα και σιγουριά ότι πράγματι, θα υπάρξουν αυτές οι καλύτερες μέρες, ακριβώς επειδή αυτή η γενιά θα τις φέρει.

(www.panhellenicpost.com)