Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ποντιακού Κινηματογράφου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Τμήμα Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, σε μια δική του πρωτοβουλία, αλλά και σε συνεργασία και υποστηριζόμενο από τα Τμήματα Νεολαίας Ποντιακών Ομοσπονδιών ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπης, Ρωσίας και την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας, προέβησαν σε μια πραγματικά μοναδική και πρωτοποριακή παγκόσμια ενέργεια, δηλαδή τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Φεστιβάλ Ποντιακού Κινηματογράφου (Ταινιών)(International Pontian Film Festival – IPFF).

Στόχος είναι να προβληθεί μέσα από μικρού ή μεγάλου μήκους ταινιών ο πλούσιος πολιτισμός των Ελλήνων του Πόντου, αλλά ταυτόχρονα, αυτό να φέρει πιο κοντά ανθρώπους των κοινοτήτων μας παγκοσμίως και να γίνουν μέρος μιας Ιστορικής στιγμής στο χρόνο.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχετε κάνει μια ταινία για την Ελληνοποντιακή μας κληρονομιά και πολιτισμό ή φτιάχνετε αυτήν τη στιγμή ή θέλετε να τη δημιουργήσετε, σας ενθαρρύνουμε να υποβάλετε την συμμετοχή σας στο “Παγκόσμιο Ποντιακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου”.

Οι υποβολές συμμετοχής θα μπορούν να κατατεθούν από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου 2020.

Οι Ταινίες που θα συμμετέχουν πρέπει να ἐχουν διάρκεια από 10 λεπτά έως 45 λεπτά. Τα θέματα που θα πραγματεύονται θα πρέπει να έχουν σχέση με την ανάδειξη του Ποντιακού Πολιτισμού και της Ποντιακής μας κληρονομιάς.

Στην αίτηση συμμετοχής θα υπάρχουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και πιο αναλυτικά περισσότερες λεπτομέρειες.

Μπορούν να πάρουν μέρος όλοι ανεξαρτήτως χωρίς κανέναν περιορισμό ηλικίας.

Οι προβολές των ταινιών που θα συμμετάσχουν, θα γίνουν διαδικτυακά από τις 17 Δεκεμβρίου έως 19 Δεκεμβρίου και βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από τις συμμετοχές.

(www.panhellenicpost.com)