Τη στήριξη της πολιτείας στον ελληνισμό της Αλβανίας υπενθυμίζει ο Παυλόπουλος

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ελληνική πολιτεία είναι έτοιμη να στηρίξει κάθε δράση προς την κατεύθυνση της ευημερίας και προκοπής και της εν γένει υποστήριξης του ελληνισμού της Αλβανίας, στο πλευρό του οποίου θα συνεχίσει να στέκεται αταλάντευτη και στο μέλλον», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χαιρετισμό του που εστάλη στην ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα για την 29η επέτειο από την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Όπως σημειώνει ο Προκόπης Παυλόπουλος, όλα αυτά τα χρόνια η «ΟΜΟΝΟΙΑ», συχνά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, κατόρθωσε να εκπροσωπεί επάξια τον ελληνισμό της Αλβανίας, δίνοντας αγώνες για την υπεράσπιση των απαράγραπτων θεμελιωδών δικαιωμάτων του.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι σήμερα η προστασία των μειονοτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των προϋποθέσεων που η ίδια η ΕΕ έχει θέσει στην Αλβανία σε σχέση με την ευρωπαϊκή της πορεία. Πρόκειται, άλλωστε, για ζήτημα το οποίο η Ελλάδα παρακολουθεί στενά ώστε να προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

«Αποφασιστικής σημασίας, όμως, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζετε, είναι και η δική σας δραστηριοποίηση, οι δικές σας ενέργειες. Για την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών σας, βεβαίως, απαιτείται δημιουργία συναινέσεων, συνεννόηση καθώς επίσης συντονισμός κινήσεων και δράσεων, στοιχεία που, σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις, έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια», καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι άπαντες συνειδητοποιούν τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα της αποκατάστασης συνθηκών ενότητας και ομοψυχίας στους κόλπους της μειονότητας.

Πηγή: pontos-news.gr