Πρόταση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ομογενείς εφήβους στην Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση είχε  στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Αντώνης Διαματάρης με τον κ. Κλεάνθη Λαγόπουλο, π. Διευθυντή Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, τον Πατέρα Ρωμανό Καράνο, Επικ. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και την Δρ. Γιούλη Διαμαντή-Καράνου, Επικ. Καθηγήτρια Northeastern University USA.

Στον Υφυπουργό αναπτύχθηκε πρόταση σχετικά με την δημιουργία καλοκαιρινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα για ομογενείς εφήβους της Αμερικής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και άλλων αγγλόφωνων χωρών (Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας, Μεγ. Βρετανίας).

Από την πλευρά του, ο κ. Διαματάρης υπογράμμισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της πολιτείας για την πρόταση και ανέθεσε στον παριστάμενο Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννη Χρυσουλάκη τον συντονισμό των σχετικών ενεργειών για την διερεύνηση των συντελεστών με στόχο την υλοποίηση της πρότασης. Ο κ. Υφυπουργός τόνισε επίσης στους συνομιλητές του ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των θεμάτων εκπαίδευσης ομογενών εφήβων στην Πατρίδα.

(www.panhellenicpost.com)