Νίκος Δένδιας: «Άμεσα η υλοποίηση της ψήφου των ομογενών»

ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Τη δέσμευση της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα παρέχει το δικαίωμα ψήφου προς τους Ομογενείς επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του στον «Εθνικό Κήρυκα» Νέας Υόρκης ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε σε ερώτημα για το μήνυμά του προς τους Έλληνες της Διασποράς:

«Οι δεσμοί της Ελλάδας με την απανταχού ελληνική Ομογένεια παραμένουν στενοί και ενεργοί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω. Κι αυτή, ακριβώς, είναι η επιδίωξη της νέας κυβέρνησης και του αρμόδιου υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, που γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Ομογένειας και ιδίως στις ΗΠΑ. Η νομοθετική πρόβλεψη για την παροχή της δυνατότητας στους Ελληνες του εξωτερικού να συμμετέχουν στις εκλογές αποτελεί πάγιο αίτημα των ομογενών και δέσμευση της κυβέρνησής μας για σύντομη υλοποίησή της.

Θέλω επίσης, να τους ευχαριστήσω, για την υποστήριξή τους, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, όπου απέδειξαν, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, ότι παραμένουν δίπλα στην πατρίδα, όσο μακριά της κι αν βρίσκονται. Στους νέους μετανάστες της πρόσφατης κρίσης θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διαμορφώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιστροφή τους. Η πατρίδα τους χρειάζεται για να χτίσουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας».

(http://newpost.gr)