Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου

ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ)

«Άξιος! Άξιος» βροντοφώναξαν κλήρος και λαός μετά την ολοκλήρωση της ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου  που έγινε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον περικαλλή Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ. Για το λόγο αυτό πολλοί Ιεράρχες κατέφτασαν στην Αυστραλία τις τελευταίες ημέρες  και παρέστησαν στην τελετή της ενθρόνισης.

Ο ίδιος ο νέος ποιμενάρχης δεσμεύτηκε, κατά την ομιλία του, να «απαρνηθεί» τον εαυτό του και να υπηρετήσει πιστά την εκκλησία και τον Θεό.

Μεταξύ των πολλών προσκεκλημένων  ήταν ο υπουργός Μετανάστευσης κ. Coleman που εκπροσώπησε τον Αυστραλό πρωθυπουργό, ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας κ. Albanese,η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο υφυπουργός  Εξωτερικών της Ελλάδας, Τέρενς Κουίκ  (εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση) η βουλευτής του Εργατικού κόμματος της Ν. Ν. Ουαλίας Σ. Κότση που εκπροσώπησε την παράταξή της και άλλοι.

Μεταξύ των ιεραρχών  ήταν   ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σεβ. Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος τους καλωσόρισε όλους με εγκάρδια λόγια και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην ενθρόνισή του, ενώ τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσωπεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος.

Παρίστανται επίσης δεκάδες Αρχιερείς αλλά και απλοί κληρικοί από όλη την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, καθώς και οι Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος λαού από όλα τα διαμερίσματα της πέμπτης ηπείρου.
Θα ακολουθήσουν  περισσότερες λεπτομέρειες ενώ πλήρες ρεπορτάζ και φωτογραφίες στην έντυπη έκδοση του “Νέου Κόσμου” της Δευτέρας.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο  Κρητικός Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος εξελέγη παμψηφεί, το απόγευμα της Πέμπτης (09/5) νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος, κατείχε μέχρι πρότινος τα καθήκοντα του βοηθού Επισκόπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και βρισκόταν στην Εσθονία, οργανώνοντας την Τοπική Εκκλησία.

(www.panhellenicpost.com)