Ελληνας υφυπουργός στη Ζιμπάμπουε

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Μετά από μια περίοδο πολιτικής αναταραχής, η Ζιμπάμπουε έχει ένα νέο υπουργικό συμβούλιο όπου ο Έμερσον Μνανγκάγκουα έγινε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας. Στο πλάι του, ως υφυπουργός Γεωργίας και Υδάτων, βρίσκεται ένας Έλληνας πολιτικός, ο Βαγγέλης Χαριτάτος. Και δεν είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει ορκιστεί σε κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.

Ο Βαγγέλης Χαριτάτος είναι γιος του Πέτρου Χαριτάτου, του πρώτου λευκού άνδρα που βέρθηκε στο Κοινοβούλιο της Ζιμπάμπουε, ο οποίος έχει διατελέσει γερουσιαστής και μέλος του κοινοβουλίου.

Ο ίδιος με καταγωγή από τη Σάμη Κεφαλονιάς ορκίστηκε πριν από λίγες ημέρες μέλος στην κυβέρνηση της Αφρικανικής χώρας αφού τουλάχιστον 24.000 πολίτες της Ζιμπάμπουε τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.

Ο 32χρονος βουλευτής είναι δεύτερης γενιάς ομογενής με πτυχία στις πολιτικές επιστήμες και στα οικονομικά. Ο πατέρας του ήρθε πρώτη φορά στη Ζιμπάμπουε το 1956.

«Είμαι πολύ περήφανος και είναι μεγάλη τιμή για μένα να υπηρετήσω τη Ζιμπάμπουε», αναφέρει ο υφυπουργός.

Όσον αφορά τα νέα καθήκοντα του υφυπουργού, αναφέρει ότι θα αντιμετωπίσει πολλές μεγάλες προκλήσεις στο μέλλον.

Η γεωργία είναι μια από τις κύριες πηγές εισοδήματος για τους κατοίκους της Ζιμπάμπουε, οπότε ελπίζει ότι αυτός και η κυβέρνησή του θα καταφέρουν να αυξήσουν την παραγωγικότητα της χώρας προσελκύοντας περισσότερες άμεσες ξένες επενδύσεις στον τομέα.

Όσον αφορά την Ελλάδα,δηλώνει ότι οι πόρτες του υπουργείου θα είναι πάντοτε ανοιχτές για να εμβαθύνουν και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις ήδη εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

(www.huffingtonpost.gr)