Νέος ύπατος πρόεδρος της AHEPA ο Γιώργος Λούκας- Οι αρχαιρεσίες του 96ου Υπατου Συνεδρίου

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Νέος ύπατος πρόεδρος της AHEPA αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Λούκας (George E. Loucas), διαδεχόμενος τον κ. Καρλ Χόλιστερ (Carl R. Hollister), καθώς ολοκληρώθηκε το 96 Υπατο Συνέδριο της AHEPA στο Ατλάντικ Σίτι.

Ο κ. Λούκας, με δηλώσεις του στον δημοσιογράφο του «Ε.Κ.», Μιχάλη Κακιά, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και εξέφρασε την πεποίθησή του για τη συνέχιση των ιδανικών και των αξιών του οργανισμού.

«Αναλαμβάνω», είπε, «με αίσθημα ευθύνης τα νέα μου καθήκοντα. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί το μεγάλο έργο που επιτελεί η AHEPA εδώ και δεκαετίες. Πρώτο μου μέλημα η άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές της Ελλάδας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ομογενείς για τη φιλανθρωπία που για μία ακόμη φορά δείχνουν».

Ο νέος υπατος πρόεδρος είναι για 37χρόνια μέλος του Chapter 480 του North Royalton του Οχάιο. Υπηρέτησε την AHEPA από πολλές ηγετικές θέσεις, μεταξύ των οποίων πιο πρόσφατα, ως ύπατος αντιπρόεδρος. Ο κ. Λούκας προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στην ηγεσία της AHEPA. Ο παππούς του, Γιώργος, υπηρέτησε ως ύπατος πρόεδρος το 1959.

Ως ύπατος πρόεδρος στις αρμοδιότητες του κ. Λούκα είναι μεταξύ άλλων να αποτελεί το επικεφαλής εκτελεστικό στέλεχος και τον κύριο εκπρόσωπος της Οργάνωσης για ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη.

Ο κ. Λούκας, φαρμακοποιός και 3ης γενιάς δικηγόρος ίδρυσε την Loucas Law το 1995 με όραμα την προσφορά βοήθειας σε οικογένειες που υπέφεραν καταστροφικούς τραυματισμούς και άδικους θανάτους (wrongful death) στον τομέα του περίπλοκου αστικού δικαίου. Θεωρείται εκ των ηγετών στην μάχη κατά των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών (Drug OD) που αφορούν υποθέσεις συνταγογράφησης παυσίπονων.

(iekirikas.gr)