Συνάντηση Έλληνα ΥΦΥΠΕΞ με το American Hellenic Institute (AHI)

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ δέχθηκε στο Γραφείο του αντιπροσωπεία του American Hellenic Institute (AHI), με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, κ. Νικόλαο Λαρυγγάκη.

Συζήτησαν θέματα που άπτονται των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Ομογένεια και οι Οργανώσεις της, στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων στις ΗΠΑ, σε όλα τα δυνατά επίπεδα. Διοίκηση, Καπιτώλιο, ΜΜΕ κλπ.

Όπως τόνισε ο ΥΦΥΠΕΞ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση:

«Με το Προεδρείο του AHI κάναμε μία χρήσιμη και όπως πάντα, μία ειλικρινή συζήτηση.

Προσωπικά επεσήμανα ότι αυτό που χαρακτήριζε την Ελληνική Ομογένεια και τη βοήθειά της στα εθνικά μας θέματα, ήταν το lobbying. Είναι πολλά χρόνια τώρα που αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν εξασθενήσει σημαντικά. Προσπάθειες και δράσεις όπως των AHI είναι πολύτιμες και καλοδεχούμενες, αλλά χρειάζονται ενίσχυση.

Πρέπει να ανασυσπειρωθούμε. Επίσης πρέπει να πείσουμε τις νεότερες Ομογενειακές γενιές να ασχοληθούν με τα κοινά, αλλά και τη πολιτική.

Συμφωνώ με την άποψη του AHI ότι πρέπει να επενδύσουμε στους νέους. Το κάνουμε ήδη με πολλά προγράμματα της ΓΓΑΕ, αλλά και με τις τριμερείς συνεργασίες μας με Ισραήλ, Αίγυπτο, Αρμενία κλπ.

Τέλος να υπογραμμίσω ότι είναι πολύτιμη η συμβολή του AHI σε αυτό το πεδίο της νεολαίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνει και την οργάνωση τακτικών επισκέψεων φοιτητών της ελληνικής Διασποράς προς την Ελλάδα». 

(Γραφείο Τύπου ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουίκ)