Αλλαγή Γενικών Γραμματέων Υπουργείων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές των Γενικών Γραμματέων στα Υπουργεία, την θέση του  Γενικού  Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας,  κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη,  ανέλαβε η μέχρι τώρα Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας κα. Μάιρα Μυρογιάννη .

Η κα. Μάιρα Μυρογιάννη είναι Νομικός, Εμπειρογνώμων στο Υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα Μετανάστευσης και Ασύλου. Επιπλέον είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Lille ΙΙ Γαλλίας. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη και Υποψήφια Διδάκτωρ της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει επιστημονική εξειδίκευση σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Επίσης έχει υπηρετήσει ενεργά για πολλά έτη την ελεύθερη δικηγορία με ιδιαίτερους τομείς ενασχόλησης, το Εμπορικό και Δημόσιο Δίκαιο.

Η κα Μυρογιάννη διαθέτει μεγάλη και ευρεία εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών νομική σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Ναυτιλίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και σε Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με έμφαση σε θέματα Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας με Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και Διεθνείς Οργανισμούς.  Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

(ekalexandria.org)